Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου, 2023
ΑργολίδαΒ. Λαμπρόπουλος: Άμεση σύγκληση έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου

Β. Λαμπρόπουλος: Άμεση σύγκληση έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου

Στο προσκήνιο της επικαιρότητας της τοπικής μας κοινωνίας βρίσκονται αφενός, η έξαρση της πανδημίας και αφετέρου η ρύπανση και η αφόρητη δυσοσμία που προέρχεται από τη λειτουργία ή μη λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού. Ως προς την έξαρση της πανδημίας, η οποία έκανε την εμφάνιση της και σε πολλά σχολεία του δήμου μας λεκτέα τα ακόλουθα:

Σε πάρα πολλούς γειτονικούς δήμους (Άργος και Κόρινθος) η δημοτική αρχή διέθεσε ανέπαφα θερμόμετρα σε όλα τα σχολεία και τα παιδιά θερμομετρούνται πριν μπουν στην αίθουσα, έτσι ώστε όποια παιδιά παρουσιάζουν συμπτώματα πυρετού απομακρύνονται από το σχολείο και αποφεύγεται η διασπορά. Στο δήμο μας αυτό, δυστυχώς, δεν έγινε και σε αυτό φέρει ακέραια την ευθύνη ο Δήμαρχος.
Ως προς το μείζον θέμα της ρύπανσης της θαλάσσιας και χερσαίας ζώνης από τα απόβλητα του βιολογικού η παρούσα δημοτική αρχή φέρει ακέραια την ευθύνη στο μέτρο που της αναλογεί καθώς όφειλε να λάβει τα απαραίτητα μέτρα αποτροπής της και να φαινόταν συνεπής στις οικονομικές υποχρεώσεις της απέναντι στο διαχειριστή του βιολογικού αφού η οφειλή της αγγίζει το 1 εκ. Ευρώ και η έκδοση διαταγής προς πληρωμή είναι προ των πυλών.Ζητώ με το παρόν.

Την άμεση σύγκληση έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου προκειμένου ο κ. Κωστούρος να ενημερώσει επίσημα τους πολίτες της Πόλης μας ως έχει υποχρέωση και οι πολίτες το δικαίωμα, για τη διαχείριση της πανδημίας και τον ακριβή αριθμό των κρουσμάτων.

Την ενημέρωση των πολιτών μέσω απευθείας μετάδοσης της συνεδριάσεως του Δημοτικού Συμβουλίου μέσω Διαδικτύου, για το θέμα της ρύπανσης της θαλάσσιας και χερσαίας ζώνης του Δήμου μας από το Βιολογικό καθαρισμό. Γιατί οι πολίτες έχουν δικαίωμα να γνωρίζουν κ. Δήμαρχε. Δεσμεύομαι απέναντι στους πολίτες της Πόλης μας, ότι από τη θέση που με επέλεξαν να υπηρετήσω τα κοινά, θα είμαι Παρών!

Ευάγγελος Αθ. Λαμπρόπουλος – Δικηγόρος Παρ’ Αρείω Πάγω

Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος

Ακολουθήστε την “Ενημέρωση Πελοποννήσου” στο GOOGLE NEWS

– Στη σελίδα του Facebook
– Στην ομάδα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα