Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου, 2023
ΠεριφέρειαΓ. Ψυχογιός: Το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου κινδυνεύει - Δεν θα κάνετε την Παιδεία...

Γ. Ψυχογιός: Το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου κινδυνεύει – Δεν θα κάνετε την Παιδεία για λίγους

Η κυβέρνηση θα έπρεπε να έχει αποσύρει το νομοσχέδιο που φέρνει εν μέσω πανδημίας με κλειστά Πανεπιστήμια, αγνοώντας την κοινωνία που είναι κλεισμένη στο σπίτι και οδηγώντας χιλιάδες κόσμου και κυρίως νεολαίας να διαδηλώνουν κατά της πλήρους απαξίωσης των δημόσιων Πανεπιστημίων που εισάγει.

Αυτό που σκοπεύουν ξεκάθαρα πλέον είναι να διαλύσουν το δημόσιο πανεπιστήμιο και όχι να το προστατέψουν. Για να το προστατέψεις θέλει χρηματοδοτήσεις δυνατές, αναβάθμιση των υποδομών, της έρευνας, της φοιτητικής μέριμνας, ακόμα και της φύλαξης αλλά με φύλακες – όπως είναι αυτοί που απέλυε ο κύριος Μητσοτάκης όταν ήταν υπουργός το ’13-’14. Προφανώς υπάρχουν όρια και κανόνες που πρέπει να τηρούνται αλλά αυτό μπορεί να γίνει και με το υπάρχον πλαίσιο.

Μόνο στην Τουρκία του Ερντογάν υπάρχει αστυνομία εγκατεστημένη μέσα στα πανεπιστήμια.

Εξυπηρετούν κυνικά τα συμφέροντα των κολλεγίων, στέλνουν τα παιδιά στο εξωτερικό, 30% των πανεπιστημιακών τμημάτων θα κλείσουν, ενδεχομένως και του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Βάζουν ταξικό κριτήριο ακόμα και στα σχολεία, στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Όταν καθορίζεται από τη βάση η εισαγωγή και ξέρει ο άλλος ότι δεν θα μπει δεν θα το επιχειρήσει και θα πάει στην αγκαλιά των Κολλεγίων και των άλλων αμφιβόλου ποιότητας ιδρυμάτων. Πολλά ελληνικά πανεπιστημιακά ιδρύματα βρίσκονται στην κατάταξη των 200 κορυφαίων του κόσμου και η ΝΔ διαρκώς τα λοιδορεί και τα διασύρει με στόχο να αυξήσει τις κοινωνικές ανισότητες και να μειώσει αυτούς που σπουδάζουν.

Διακόσια χρόνια από την Επανάσταση και αντί να πάμε πέντε βήματα μπροστά πάμε δέκα βήματα πίσω. Εμείς συγκρουστήκαμε με αυτά που υπήρχαν στα μνημόνια, βελτιώσαμε την κατάσταση, αυξήσαμε τις χρηματοδοτήσεις για Παιδεία, Υγεία και κοινωνικό κράτος. Δεν φτάσαμε εκεί που θέλαμε, αλλά εδώ έχουμε ένα απίστευτο πισωγύρισμα,  στην Παιδεία, στις ελευθερίες και στη δημοκρατία.

Δεν θα επιτρέψουμε τώρα αντί να χτίσουμε πάνω στο δημόσιο σύστημα παιδείας που κατέκτησε η ελληνική κοινωνία με τους αγώνες και τα χρήματά της, να δώσει μια η Κυβέρνηση και να το γκρεμίσει.

Ακολουθήστε την “Ενημέρωση Πελοποννήσου” στο GOOGLE NEWS

– Στη σελίδα του Facebook
– Στην ομάδα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα