Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου, 2022
Αργολίδα"Ελλιπής ο σχεδιασμός για τον εμβολιασμό στην Αργολίδα"

“Ελλιπής ο σχεδιασμός για τον εμβολιασμό στην Αργολίδα”

Τον ελλιπή σχεδιασμό της κυβέρνησης στο θέμα της εμπλοκής της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στον εμβολιασμό τόνισε ο Ανδρέας Πουλάς κατά τη συζήτηση στη Βουλή σχετικής επίκαιρης ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Υγείας.

Ο κ. Πουλάς κατά την τοποθέτησή του αφού επανέλαβε την καθοριστική σημασία και τη συμβολή που θα μπορούσε να έχει η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στην αντιμετώπιση της πανδημίας και στη διενέργεια των εμβολιασμών βοηθώντας στην αποσυμφόρηση των νοσοκομείων από την διενέργεια των τεστ και των εμβολίων, ανέφερε ότι η κυβέρνηση έχει ενεργοποιήσει πολύ λίγα εμβολιαστικά κέντρα στα Κέντρα Υγείας της χώρας και αυτό αποδεικνύεται από το πλήθος των διαμαρτυριών που έρχονται από διάφορα μέρη της χώρας για απίστευτη ταλαιπωρία ηλικιωμένων πολιτών οι οποίοι καλούνται να διανύσουν πολλά χιλιόμετρα προκειμένου να βρεθούν στο πλησιέστερο εμβολιαστικό κέντρο που τους έχει υποδείξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Χαρακτηριστικά ανέφερε το παράδειγμα της Αργολίδας, όπου ενώ έχει ανακοινωθεί ότι θα ξεκινήσει η λειτουργία εμβολιαστικού κέντρου στο Κ.Υ. Ερμιονίδας μέχρι στιγμής αυτό αφορά μόνο την ηλικιακή ομάδα 60-64 που θα εμβολιαστούν με το εμβόλιο της Astra Zeneca και οι υπόλοιποι ηλικιωμένοι πολίτες της περιοχής που πρέπει να εμβολιαστούν με το εμβόλιο της Pfizer κατευθύνονται μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας ή στο εμβολιαστικό κέντρο Σπετσών ή στο Άργος ή στο Ναύπλιο. Αντίστοιχα παραδείγματα ανέφερε για την Κάλυμνο και την Κέρκυρα ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στο παράδειγμα της Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στον Δήμο Νεάπολης Συκεών όπου έχουν δημιουργηθεί μόλις δύο εμβολιαστικά κέντρα σε χώρους μάλιστα που δεν πληρούν τις απαιτούμενες αυξημένες ανάγκες για τη διενέργεια μεγάλου αριθμού εμβολίων ημερησίως τη στιγμή που σε αυτα τα εμβολιαστικά κέντρα αποστέλλονται εκατοντάδες πολίτες από όλη τη Θεσσαλονίκη.

Επιπλέον, ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής ζήτησε πληροφορίες σχετικά με τη δραστηριότητα των 100 κινητών μονάδων υγείας του ΕΟΔΥ στο θέμα του εμβολιασμού, εάν έχουν ενεργοποιηθεί καθώς και πόσους εμβολιασμούς έχουν πραγματοποιήσει μέχρι σήμερα, ενώ κλείνοντας την τοποθέτησή του αναφέρθηκε σε περιπτώσεις παρέκκλισης της σειράς προτεραιότητας στον εμβολιασμό που έχουν δει το φως της δημοσιότητας ζητώντας από την κυβέρνηση να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για την αποφυγή αυτών των φαινομένων.

Δείτε εδώ το σχετικό βίντεο:

Ακολουθήστε την “Ενημέρωση Πελοποννήσου” στο GOOGLE NEWS

– Στη σελίδα του Facebook
– Στην ομάδα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα