Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου, 2022
ΚορινθίαΕπιστολή διαμαρτυρίας προς τον Δήμαρχο Κορίνθου

Επιστολή διαμαρτυρίας προς τον Δήμαρχο Κορίνθου

Μάγια Φουριώτη: Εκ μέρους των 90 Κορινθίων που ζήτησαν να συζητήσουν δημόσια το θέμα του μνημείου Απ. Παύλου και της Πλατείας Περιβολάκια.

Κ. Δήμαρχε,

Εμείς οι 90 δημότες αυτής της πόλης, θέλουμε να διαμαρτυρηθούμε για την αντιμετώπιση εκ μέρους σας της αίτησής μας για ενημέρωση της πορείας των έργων στην Πλατεία Περιβολάκια που κατατέθηκε κατά Νόμο στις 26 / 10 / 2020.

  • Θέλουμε να διαμαρτυρηθούμε διότι, με διάφορες προφάσεις και νομικές ακροβασίες, η αίτηση μας όχι μόνο δεν τέθηκε στο ΔΣ για συζήτηση, αλλά στην ουσία υποβαθμίστηκε και αγνοήθηκε με προφανή στόχο την μεταφορά της στις καλένδες. Αυτό, αν δεν είναι στα όρια μιας αντιδημοκρατικής συμπεριφοράς, είναι τουλάχιστον θεσμική σας απρέπεια.
  • Θέλουμε να διαμαρτυρηθούμε διότι ενώ εσείς γνωρίζετε ότι υπάρχουν επί του θέματος διαφορετικές απόψεις, διαφωνίες και αντιπροτάσεις για τα πεπραγμένα μέχρι σήμερα εξακολουθείτε να αδιαφορείτε, αρνούμενος την δημοκρατική σας υποχρέωση για σύνθεση απόψεων και κοινή συνισταμένη πράξεων και ενεργειών. Και αδιαφορεί και το σύνολο του Δημοτικού Συμβουλίου (πλην ελάχιστων εξαιρέσεων).
  • Θέλουμε να διαμαρτυρηθούμε διότι ποσά πολλών χιλιάδων ευρώ εισάγονται στο ΔΣ για έγκριση, προκειμένου να δαπανηθούν σε «έργα» επιπλέον “διακόσμησης” της Πλατείας παράλληλα προς τα έργα της ανάπλασης, προκαλώντας το δημόσιο αίσθημα σε εποχές μεγάλων οικονομικών δυσκολιών.
  • Θέλουμε να διαμαρτυρηθούμε διότι γίνεται περισσότερο από προφανές ότι προσωπικές απόψεις και βιώματα, υπολογισμοί, συμβιβασμοί και μονομερείς ενέργειες θα είναι αυτές που θα δώσουν την όποια μορφή στο τελικό αποτέλεσμα του όλου έργου που είχε σχεδιαστεί.

Κύριε Δήμαρχε,

Ως εκ της θέσεως σας διαχειρίζεστε τα κοινά αυτής της πόλης για όλους τους δημότες, αλλά μαζί με τους δημότες. Η απαξίωση μας δεν μας τιμά αλλά κυρίως δεν τιμά εσάς.

  • διαμόρφωση της κεντρικής Πλατείας της πόλης μας, ως δημόσιος χώρος, δεν είναι διαπραγματεύσιμος. Θα πρέπει να αντιπροσωπεύει και τιμά όλους τους δημότες ως αποτέλεσμα συνθετικών (και όχι διχαστικών) διαδικασιών.

Εάν οι 90 δημότες δεν είναι αρκετοί και άξιοι να εισακουστούν μήπως οι 180 ή οι 360 είναι; Για εμάς είναι εύκολο.

Θα επανέλθουμε θεσμικά μη αποδεχόμενοι τα τετελεσμένα.

Οι 90 δημότες Κορίνθου

Ακολουθήστε την “Ενημέρωση Πελοποννήσου” στο GOOGLE NEWS

– Στη σελίδα του Facebook
– Στην ομάδα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα