Σάββατο, 26 Νοεμβρίου, 2022
ΚορινθίαΝ. Σταυρέλης: Ο Δήμος Κορινθίων πρέπει να βοηθήσει το νοσοκομείο και όχι...

Ν. Σταυρέλης: Ο Δήμος Κορινθίων πρέπει να βοηθήσει το νοσοκομείο και όχι να το εξοντώσει

Ο Δήμος βεβαίωσε δημοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού για μία δεκαετία αναδρομικά συνολικού ποσού 460.000 € σε βάρος του Γενικού Νοσοκομείου Κορίνθου.

Ο Πρόεδρος κ. Καρπούζης και το Διοικητικό Συμβούλιο μέσω του νομικού του συμβούλου κ. Κώστα Μούγιου προσέφυγαν στην αρμόδια Επιτροπή Φορολογικών Διαφορών του Δήμου ζητώντας τη διαγραφή αυτού του υπέρογκου ποσού, τη σημερινή περίοδο που το Νοσοκομείο αδυνατεί να ανταπεξέλθει στις σημερινές αφόρητα δύσκολα οικονομικές και υγειονομικές συνθήκες, προστρέχοντας μάλιστα πολλάκις στη βοήθεια Κορίνθιων επιχειρηματιών, προς τιμήν τους βέβαια.

► Το Δημοτικό Συμβούλιο στη προχθεσινή συνεδρίαση εξέφρασε τη στήριξή του στο Νοσοκομείο αλλά αυτό δεν αρκεί.

Ο Δήμαρχος ζήτησε να αναβληθεί η λήψη απόφασης και να παραπεμφθεί το θέμα στο αρμόδιο δικαστήριο.

Ανέφερα ότι αυτό δεν είναι λύση και δεν προσφέρουμε καμία Υπηρεσία.

► Εμείς ως παράταξη αλλά και προσωπικά υποβάλαμε πρόταση  να ορίσει ο Δήμαρχος  πληρεξούσιο δικηγόρο να γνωματεύσει για την εφαρμογή της  διάταξης του νόμου περί διαγραφής του ποσού, όπως ακριβώς έγινε με τις διατάξεις των νέων νόμων 4647/19 (άρθρο 51) και 4674/20 (άρθρο 21) που έληξε 30/9/20 (το Νοσοκομείο υπέβαλε εμπρόθεσμα αίτηση υπαγωγής) για όλους τους πολίτες-ιδιοκτήτες ακινήτων με τις δηλώσεις των τετραγωνικών (12.500 αιτήσεις υπεβλήθησαν στο δήμο μας χωρίς καταβολή αναδρομικών).

Το Δημοτικό Συμβούλιο σχεδόν ομόφωνα υιοθέτησε τη πρότασή μας να οριστεί δικηγόρος και να επανέλθει για λήψη απόφασης.

Επιπλέον ως παράταξη αναφέραμε και δηλώνουμε ότι  είμαστε υπέρ της διαγραφής του υπέρογκου ποσού 460.000 €  ύστερα από τη γνωμάτευση φυσικά του νομικού συμβούλου, διότι ουσιαστικά έτσι βοηθάμε το Νοσοκομείο να ανταποκριθεί στις δύσκολες υγειονομικές συνθήκες και όχι να το εξοντώσουμε.

Σε διαφορετική περίπτωση θα υπάρξει αντικειμενική δυσκολία να ανταποκριθεί στις έστω στοιχειώδεις ανάγκες για τις βασικές  λειτουργίας και αγαθά σε υγειονομικό, φαρμακευτικό και λοιπό υλικό και θα χρειαστεί και η οικονομική παρέμβαση του Δήμου μας.

Ακολουθήστε την “Ενημέρωση Πελοποννήσου” στο GOOGLE NEWS

– Στη σελίδα του Facebook
– Στην ομάδα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα