ΕλλάδαΤο επαναστατικό τοπίο του 1821 - Η αισθητική και η πολιτική του...

Το επαναστατικό τοπίο του 1821 – Η αισθητική και η πολιτική του περιβάλλοντος

Το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών Ελλάδος του Πανεπιστημίου Harvard σας προσκαλεί στη διάλεξη του Θεόδωρου Παπαγγελή, Ομότιμου Καθηγητή Λατινικής Φιλολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης & Τακτικού Μέλους της Ακαδημίας Αθηνών, με θέμα «Περί Φύσεως:  Από τους “φυσιολόγους” της Ιωνίας στη σύγχρονη οικολογία»

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2021 και ώρα 19:00 διαδικτυακά μέσω Harvard Zoom. Για να παρακολουθήσετε την εκδήλωση και να συμμετάσχετε στη συζήτηση μετά την ομιλία συμπληρώστε τη φόρμα συμμετοχής ακολουθώντας τον σύνδεσμο: https://forms-greece.chs.harvard.edu/february-event. Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά και από το κανάλι μας στο YouTube.

Σύντομη περίληψη της ομιλίας
Ανασκόπηση των αντιλήψεων για τη φύση ως οντολογικό παράγοντα και φυσικό περιβάλλον με έμφαση στο αντιθετικό ζεύγος φύση-πολιτισμός. Ο ελληνικός φιλοσοφικός στοχασμός, ο χριστιανισμός, ο Ρομαντισμός και οι τροπές της σύγχρονης περιβαλλοντικής και οικολογικής συζήτησης αποτελούν, μεταξύ άλλων, τους σημαντικότερους κόμβους της παρουσίασης. 

Σύντομο βιογραφικό σημείωμα του Θεόδωρου Παπαγγελή
Ο Θεόδωρος Παπαγγελής σπούδασε κλασική φιλολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και στο Πανεπιστήμιο του Cambridge.  Ασχολήθηκε κυρίως με τη λατινική ποίηση της εποχής του Αυγούστου. Μετέφρασε την Ερωτική Τέχνη και τις Μεταμορφώσεις (ανθολόγιο) του Οβιδίου, και πιο πρόσφατα την Αινειάδα του Βιργιλίου. Είναι Ομότιμος Καθηγητής της Λατινικής Φιλολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και από το 2013 τακτικό μέλος της Ακαδημίας Αθηνών.

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα