Αργολίδα Το νομοσχέδιο είναι η αφορμή για να υπερασπιστούμε τα ιδανικά και τις...

Το νομοσχέδιο είναι η αφορμή για να υπερασπιστούμε τα ιδανικά και τις ελευθερίες μας

0

Το εκπαιδευτικό νομοσχέδιο για την παιδεία που πέρασε κατά πλειοψηφία και στήριξαν η Νέα Δημοκρατία και η Ελληνική Λύση “βάζει φωτιά” στην εκπαίδευση. Οι φοιτητές αν και “περιορισμένοι” εξαιτίας των υγειονομικών μέτρων, οργανώνονται και ετοιμάζουν περαιτέρω δυναμικές κινητοποιήσεις τις επόμενες ημέρες. Διαβάστε το ανακοινωθέν που εξέδωσαν οι σπουδαστές της Σχολής Καλών Τεχνών Ναυπλίου:

Η χθεσινή ημέρα χρωματίστηκε ως μια από τις πιο μαύρες ημέρες που έχουμε βιώσει πρώτα ως φοιτητές αλλά και ως άνθρωποι που είναι μέρος μιας κοινωνίας. Η χθεσινή ημέρα ήρθε να επαληθεύσει την ακροδεξιά τοποθέτηση της κυβέρνησης Μητσοτάκη και να αποδείξει την αντισυνταγματική του τοποθέτηση. Ήρθε για να καθιερώσει την ταξική διαφοροποίηση, να υποβιβάσει όλα εκείνα τα άτομα που προσπαθούν να αντισταθούν για ένα υγιές αύριο. Ήρθε για να δώσει ένα λαμπρό μέλλον μόνο σε εκείνους που έχουνε λεφτά και δόξα. Η χθεσινή ημέρα θα μείνει στην ιστορία ως μια ακόμη αποτυχία της κυβέρνησης Μητσοτάκη, ως ένα ακόμα βήμα πίσω, ως την «δόξα» της οπισθοδρόμησης.

Εμείς όμως δεν ανήκουμε εκεί. Εμείς θα συνεχίσουμε να κοιτάμε μπροστά, θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για ένα καλύτερο αύριο που όλοι μας αξίζουμε. Η χθεσινή μέρα δεν ήταν ήττα. Ήταν η αφορμή για να συνεχίσουμε δυναμικά να υπερασπιζόμαστε τα ιδανικά μας και τις ελευθερίες μας. Η πάλη ενάντια στη μοντέρνα χούντα, μια πάλη που δεν θα σταματήσει μέχρι να κερδίσουμε αυτά που αξίζουμε. Απαιτούμε την άμεση κατάργηση του νομοσχεδίου.

Απαιτούμε την απόσυρση κατηγοριών των συλληφθέντων ατόμων του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου της Αθήνας της 10/2/2021. Απαιτούμε να δοθούν λεφτά στην παιδεία, να ανοίξουν οι σχολές μας με όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα. Απαιτούμε να δοθούν λεφτά στις Μ.Ε.Θ και στα νοσοκομεία. Απαιτούμε από την Κυβέρνηση να μας λάβει υπόψιν και να πάψει να δίνει λεφτά για να χτίζει σιγά-σιγά τη φυλακή μας. Μια Κυβέρνηση που φαίνεται να μας φοβάται ανοιχτά, όταν περνά στα κρυφά νομοσχέδια, προσπαθώντας να μας φιμώσει. Φοβάται, και καλά κάνει, γιατί πολύ απλά ξέρει ότι δεν θα μείνουμε άπραγοι. Ξέρει ότι τέτοιου είδους νομοσχέδια δεν θα τα επιτρέψουμε να υλοποιηθούν. Το νέο νομοσχέδιο, μέσα σ’ όλα, προβλέπει διαγραφές φοιτητών και φοιτητριών, αλλά και ολόκληρων τμημάτων, κυρίως επαρχιακών πόλεων.

Γι’ αυτό λοιπόν, καλούμε όλα τα τμήματα επαρχιακών πόλεων να συσπειρωθούν, να ενωθούν δυναμικά και να δημιουργήσουν τα δικά τους Κέντρα Αγώνα! Να δηλώσουμε ανοιχτά όλα μαζί ότι ο μικρός αριθμός των φοιτητών σε κάθε τμήμα δεν είναι καθόλου αμελητέος!

ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΦΩΝΗ ΚΑΝΕΝΑ ΤΜΗΜΑ ΔΕΝ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ

Ακολουθήστε την “Ενημέρωση Πελοποννήσου” στο GOOGLE NEWS

– Στη σελίδα του Facebook
– Στην ομάδα

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version