Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου, 2022
ΕλλάδαΑνδρέας Πουλάς: "Η πολιτική σας οδηγεί σε αδιέξοδο, αλλάξτε πλεύση"

Ανδρέας Πουλάς: “Η πολιτική σας οδηγεί σε αδιέξοδο, αλλάξτε πλεύση”

Ο Ανδρέας Πουλάς κατά την συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής του σχεδίου νόμου «Κατεπείγουσες ρυθμίσεις για την προστασία της δημόσιας υγείας από τις συνεχιζόμενες συνέπειες της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19, την ανάπτυξη, την κοινωνική προστασία και την επαναλειτουργία των δικαστηρίων και άλλα ζητήματα» ως Ειδικός Αγορητής του Κινήματος Αλλαγής μεταξύ άλλων ανέφερε τα εξής:

  • Το νομοσχέδιο που καταθέσατε νύχτα με διαδικασίες κατεπείγοντος, είναι ένα ακόμα νομοσχέδιο «σκούπα» του Υπουργείου Υγείας, με 114 άρθρα αρμοδιότητας περισσότερων υπουργείων, το οποίο  κληθήκαμε να επεξεργαστούμε μέσα σε λίγες ώρες.
  • Είναι πάγια η τακτική του κοινοβουλευτικού αιφνιδιασμού εκ μέρους της κυβέρνησης ως προς νομοσχέδια που αφορούν σε ζητήματα διαχείρισης της πανδημίας.
  • Η κατάθεση ενός ακόμα νομοσχέδιου τα μεσάνυχτα υποδηλώνει και φόβο. Τον φόβο της κριτικής στις αποφάσεις σας, στις παραλείψεις σας, στις παλινωδίες σας, στα μπαλώματά σας.
  • Παρότι η χώρα βρίσκεται στον πάγο επί σχεδόν 5 μήνες ακόμα τα κρούσματα είναι σταθερά υψηλά, ο αριθμός των θανάτων δεν μειώνεται και η κοινωνία και η οικονομία ασφυκτιούν. Με 4000 κρούσματα μετά από 5 μήνες απαγορευτικού προφανώς κάτι κάνετε λάθος.
  • Σε κανένα τομέα δεν έχετε να επιδείξετε επιτυχία, παρόλες τις φιλότιμες προσπάθειες των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης που συστηματικά εμφανίζουν το άσπρο – μαύρο.
  • Στο θέμα του εμβολιασμού στηρίζεστε αποκλειστικά στην προμήθεια εμβολίων μέσω της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ενώ όλη η Ευρώπη μιλάει για την αποτυχημένη στρατηγική προμήθείας εμβολίων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και υπάρχουν χώρες που στρέφονται σε άλλες διεξόδους για να θωρακίσουν τον πληθυσμό τους, εσείς περιμένετε τα εμβόλια που έρχονται με το σταγονόμετρο από τις Βρυξέλλες.
  • Δεν δίνετε προστιθέμενη αξία στο ΕΣΥ με κλίνες ΜΕΘ που θα μείνουν στο μέλλον, αλλά δίνετε προσωρινές λύσεις στο πόδι για να αντιμετωπίσετε τις ανάγκες. Η πραγματικότητα είναι ότι μόνο μέσω των δωρεών προστέθηκαν κάποιες κλίνες ΜΕΘ στο δημόσιο σύστημα υγείας.
  • Μετά από ένα χρόνο πανδημίας, δεν έχετε συγκεκριμένο σχέδιο για την έξοδο της χώρας από την υγειονομική κρίση και τις συνέπειες της. Δεν αρκεί να δίνετε χρήμα.Χρειάζεται σχέδιο για την επανέναρξη της οικονομίας, του λιανεμπορίου, του τουρισμού, με ασφάλεια και με υπευθυνότητα.
  • Δυστυχώς, δεν έχετε την σοφία και την ευελιξία να κάνετε τις απαραίτητες διορθωτικές κινήσεις, να κάνετε διάλογο με όλες τις κοινοβουλευτικές δυνάμεις και να προβείτε στην ανασυγκρότηση του ΕΣΥ με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον. Είναι η ώρα να αλλάξετε γραμμή πλεύσης, τώρα πριν να είναι αργά.

Δείτε εδώ το βίντεο:

Ακολουθήστε την “Ενημέρωση Πελοποννήσου” στο GOOGLE NEWS

– Στη σελίδα του Facebook
– Στην ομάδα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα