ΑργολίδαΓιώργος Γαβρήλος: Δώστε παράταση στις προθεσμίες για τους Δασικούς χάρτες χωρίς οικονομική...

Γιώργος Γαβρήλος: Δώστε παράταση στις προθεσμίες για τους Δασικούς χάρτες χωρίς οικονομική επιβάρυνση

Η ολοκλήρωση των δασικών χαρτών αποτελεί συστατικό στοιχείο ενός κράτους δικαίου και αναγκαίο εργαλείο αναπτυξιακού και περιβαλλοντικού σχεδιασμού. Οι δασικοί χάρτες καθορίζουν με σαφή τρόπο μέχρι που φτάνουν τα όρια του δάσους, επομένως και το τι επιτρέπεται ή απαγορεύεται μέσα στη συγκεκριμένη περιοχή.

Δυστυχώς για τη χώρα και τους πολίτες, η κυβέρνηση αντιμετωπίζει με επιπολαιότητα και προχειρότητα την ολοκλήρωση του έργου των δασικών χαρτών, δημιουργώντας ένα απίστευτο επιτελικό μπάχαλο με σοβαρά συνταγματικά ελλείμματα, με αδιαφορία για την στελέχωση των αρμόδιων Υπηρεσιών, με αυστηρά και απαγορευτικά χρονοδιαγράμματα εν μέσω καραντίνας, με δαιδαλώδεις και κοστοβόρες για τους πολίτες διαδικασίες, που οδηγούν σε βραχυκύκλωμα και κατάρρευση αυτή τη μεγάλη, δίκαιη μεταρρύθμιση.

Από μια πρώτη μελέτη και για την Αργολίδα, φαίνεται να υπάρχουν ανακρίβειες ή να μην έχουν ληφθεί υπόψη τελεσίδικες πράξεις χαρακτηρισμού, δικαστικές αποφάσεις, πράξεις παραχώρησης και άδειες οικοδομών. Αυτό, σε συνδυασμό με τη μικρή προθεσμία υποβολής ενστάσεων, την πολυπλοκότητα της διαδικασίας και τις έκτακτες συνθήκες που βιώνουμε λόγω της υγειονομικής κρίσης, δημιουργεί κινδύνους απώλειας περιουσιακών δικαιωμάτων και παρακώλυσης οικονομικής δραστηριότητας.

Είναι αδήριτη ανάγκη και πρέπει η κυβέρνηση να παρατείνει την προθεσμία για την υποβολή των αντιρρήσεων και αυτή να ξεκινήσει μετά το πέρας των περιοριστικών μέτρων λόγω της πανδημίας.

Η υποβολή των αντιρρήσεων να γίνεται χωρίς οικονομική επιβάρυνση των ενδιαφερομένων, αφού έχει διαπιστωθεί ότι πολλά είναι τα πρόδηλα λάθη στην κατάρτιση των δασικών χαρτών, αλλά και σε πολλές περιπτώσεις δεν έχουν ληφθεί υπόψη όλα τα στοιχεία για τον ορθό χαρακτηρισμό των ακινήτων.  

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα