Εκτεταμένες καταστροφές από χαλαζόπτωση στην ευρύτερη περιοχή Γαργαλιάνων

0

Επιστολή της Αντωνίας Μπούζα προς τον Ανδρέα Λυκουρέτζο πρόεδρο του Οργανισμού Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων

κ. Πρόεδρε

Η σφοδρή χαλαζόπτωση που έπληξε το βράδυ της 30-3-2021 την Τριφυλία και ειδικότερα την ευρύτερη περιοχή Γαργαλιάνων (Αγία Κυριακή, Βρωμονέρι, Λαγκούβαρδο, Μαραθόπολη, Κάναλο κλπ) και προξένησε σοβαρές ζημιές και καταστροφές σε πολλά στρέμματα υπαίθριων καλλιεργειών (πρώιμες  πατάτες, πρώιμα καρπούζια), εσπεριδοειδή, αλλά και σε μεγάλο αριθμό στρεμμάτων ελαιοκαλλιεργειών, απαιτεί την άμεση ενεργοποίηση των σχετικών διαδικασιών του Οργανισμού, του οποίου προΐσταστε.

Εκπροσωπώντας την Περιφερειακή παράταξη της «Νέας Πελοποννήσου» στη Μεσσηνία και έχοντας λάβει γνώση της μεγάλης καταστροφής, αλλά και της απόγνωσης στην οποία έχουν περιέλθει οι αγρότες της Τριφυλίας, λίγο μάλιστα πριν τη συγκομιδή  ορισμένων καλλιεργειών, παρακαλώ για την άμεση καταγραφή και ενημέρωσή σας για το μέγεθος της ζημιάς, ακολουθώντας τη διαδικασία του επείγοντος και της επιλογής της άμεσης  αποζημίωσης των πληγέντων.

Η χρονική συγκυρία λόγω της μεγάλης υγειονομικής κρίσης στην πατρίδα μας και των σοβαρών προβλημάτων διάθεσης των αγροτικών προϊόντων, που αυτή έχει επιφέρει, επιβάλλει την ακολουθία ευέλικτων διαδικασιών, άμεσης αποζημίωσης των πληγέντων και εξεύρεσης τρόπου αποζημίωσης επί των τελικών καταστροφών στην ελαιοκαλλιέργεια η οποία αυτήν την περίοδο βρίσκεται στην ανθοφορία, ύστερα φυσικά από την ανάλογη αποτύπωση της  ζημιάς.  

Αναμένουμε τις άμεσες ενέργειές σας, διότι στη δύσκολη σημερινή συγκυρία, δεν χωρεί κανενός είδους γραφειοκρατική αγκύλωση. Άλλωστε χρέος όλων μας είναι να είμαστε δίπλα στον παραγωγικό, δραστήριο και ιδιαίτερα δημιουργικό κόσμο της παραγωγής.

Μετά τιμής

Αντωνία Μπούζα

Περιφερειακή Σύμβουλος Πελοποννήσου

Ακολουθήστε την Ενημέρωση στη σελίδα του Facebook την Ομάδα και στο Google News.

Υπεύθυνη Μεσσηνίας Νέας Πελοποννήσου

Πρώην Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας               

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here