Άρθρα Εντός, εκτός και επί τα αυτά

Εντός, εκτός και επί τα αυτά

1
Γράφει η Δέσποινα Δημότση
  • Η Ελλάδα γιορτάζει και μαζί της όλη η υφήλιος πραγματοποιώντας κινήσεις που εκδηλώνουν συμπαράσταση στην επέτειο των 200 ετών. Η Ερμιονίδα οργανώθηκε με στολισμούς και ξεχώρισε με την πρωτοβουλία του δρομέα Σταμάτη Χατζησταύρου να διανύσει, ανήμερα 25ης Μαρτίου, 100χλμ. την ιστορική διαδρομή Κρανίδι – Δερβενάκια για να τιμήσει τους ήρωές μας. Δύσκολο εγχείρημα και από τα μοναδικά σε όλη την χώρα. 
  • Από τη μία περηφανευόμαστε για την μοναδική Ελληνική μας γλώσσα από την άλλη δεν την χρησιμοποιούμε. “ΠΕΤΡΑ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ” μπορούμε κάλλιστα να πούμε. Ελληνικότατες όμορφες λέξεις και όχι το άλλο που ακούω και διαβάζω και σκέφτομαι “μα για όνομα του Θεού λες και δεν έχουμε την γλώσσα μας …..” . Αναφέρομαι  φυσικά και στους φορείς διότι στέλνουν δελτία τύπου και ψάχνουμε στα λεξικά να δούμε τι εννοούν στη Νέα Ελληνική. 
  • Η υφήλιος αγκαλιάζει την επέτειό μας, μόνο οι κομπλεξικοί βγάζουν σπυριά. Κάλλος εναντίον Σκότους, πόσο φανερό πλέον… Αλλοιώνοντας γκράφιτυ ή απειλώντας Δημάρχους νομίζουν ότι κάτι κάνουν, δεν είναι λυπηρό; 

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΑ 200 ΧΡΟΝΙΑ. ΑΣ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΜΕ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΖΗΛΟ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ!

Ακολουθήστε την “Ενημέρωση Πελοποννήσου” στο GOOGLE NEWS

– Στη σελίδα του Facebook
– Στην ομάδα

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version