Home Αργολίδα Η Αργολίδα χωρίς ΜΕΘ – Αυξημένη πίεση στα νοσοκομεία Άργους – Ναυπλίου

Η Αργολίδα χωρίς ΜΕΘ – Αυξημένη πίεση στα νοσοκομεία Άργους – Ναυπλίου

0

Η έξαρση του SARS-CoV-2 και η ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων που παρατηρείται τις τελευταίες εβδομάδες στην Αργολίδα, έχει φέρει την περιοχή μας στη δυσκολότερη υγειονομική κατάσταση που έχει καταγραφεί από την αρχή της πανδημίας. Τα μηνύματα που λαμβάνουμε από τους συναδέλφους μας, τόσο του δημοσίου όσο και του ιδιωτικού τομέα, δεν είναι ευχάριστα. Παρατηρείται ότι ο ιός επιτίθεται ευκολότερα, προκαλώντας και σε νεαρά άτομα αιφνίδια επιβάρυνση της υγείας τους, με αποτέλεσμα κάποια από αυτά να χρειάζονται νοσηλεία.

Επιπλέον, είναι γνωστό ότι η Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας διαθέτει δύο Νοσηλευτικές Μονάδες, χωρίς κλίνες ΜΕΘ. Στις απλές κλινικές Covid-19 των Μονάδων αυτών, ο αριθμός των συμπολιτών μας που νοσηλεύονται το τελευταίο διάστημα είναι δυστυχώς διψήφιος, με συνέπεια το σύστημα υγείας της περιοχής μας να πιέζεται σημαντικά. Με αυτά τα δεδομένα, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό υπερβάλει εαυτό για να ανταποκριθεί στο καθήκον του, με δυνάμεις που δεν είναι όμως ανεξάντλητες.

Τις δύσκολες αυτές στιγμές πρέπει όλοι να προστατεύσουμε τους συνανθρώπους μας και να βοηθήσουμε το σύστημα υγείας να αντέξει την πίεση που δέχεται, ώστε να εξέλθουμε όλοι μαζί από την επιβαρυμένη υγειονομικά κατάσταση που διανύουμε, με τις μικρότερες δυνατές απώλειες.

Για το λόγο αυτό, τηρούμε τα μέτρα, δεν συνωστιζόμαστε, για κάθε σύμπτωμα που μας απασχολεί ενημερώνουμε άμεσα τον οικογενειακό μας ιατρό, βοηθάμε τους υγειονομικούς στην ιχνηλάτηση των επαφών μας.

Διανύσαμε (1) χρόνο δύσκολο. Η διαδρομή που απομένει για την έναρξη μιας καθημερινότητας ελεύθερης από το φόβο της πανδημίας μικραίνει και η μετά Covid εποχή είναι μπροστά μας. Η μεγαλύτερη κλινική εμπειρία των υγειονομικών μας μετά από ένα χρόνο πανδημίας, τα μέτρα ατομικής προστασίας και ο εμβολιασμός θα συμβάλουν στον περιορισμό του ιού. Όλοι μαζί προσπαθούμε για να βγούμε νικητές από αυτή τη μάχη.

Καλή Σαρακοστή!

Με εκτίμηση,

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                       Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΑΤΣΑΡΟΣ                           ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΩΡΟΒΙΝΗΣ

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version