Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου, 2022
ΚορινθίαΝ. Σταυρέλης: Πάλι 390.000€ για μελέτη στα πλαίσια των 200 χρόνων από...

Ν. Σταυρέλης: Πάλι 390.000€ για μελέτη στα πλαίσια των 200 χρόνων από την επανάσταση

Στη τελευταία συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής η Δημοτική Αρχή πρότεινε την έγκριση πρότασης με τίτλο «Κόρινθος, η πρώτη πρωτεύουσα: στο δρόμο για την ελευθερία» στα πλαίσια εορτασμού της χώρας για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση.

Η υποβολή πρότασης στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα Α. Τρίτσης έχει συνολικό προϋπολογισμό 396.000 € και αφορά τη δημιουργία Ψηφιακού Μουσείου (Παραγωγή περιεχομένου-Τεκμηρίωση και Χαρτογραφική εφαρμογή-Αναπαραστάσεις) για τη διαδραστική παρουσίαση της ιστορίας και των γεγονότων που τοποθετούνται χρονικά στην περίοδο της Επανάστασης, ώστε ο επισκέπτης να κατανοήσει και να βιώσει τα γεγονότα του 1821, με ελεύθερη πρόσβαση από υπολογιστές και κινητά.

Εμείς ως παράταξη, παρότι συμφωνούμε στην αναγκαιότητα δημιουργίας Ψηφιακού Μουσείου για όλα τα ιστορικά στοιχεία του Δήμου Κορινθίων, τονίσαμε ότι το ποσόν των 390.000 € είναι υπέρογκο για τη δουλειά που θα γίνει. Ουσιαστικά πρόκειται για μία πνευματική εργασία με κόστος μεταξύ 50-100.000 €, ποσόν που συμφώνησε και ο Δήμαρχος ότι θα στοιχίσει μετά την έκπτωση που θα δοθεί.

Εδώ είμαστε να δούμε:

-Την έγκριση ένταξης στο πρόγραμμα Α. Τρίτσης

-Την διακήρυξη στη συνέχεια

-Την κατακύρωση του αποτελέσματος του διαγωνισμού αν επιτευχθεί τέτοια έκπτωση.

Τέλος αναρωτηθήκαμε πως γίνεται να μιλάμε πάλι για ποσόν 390.000 € !!!!, όπως έγινε με τη μελέτη του ΞΕΝΙΑ. Τυχαίο είναι;

Ακολουθήστε την “Ενημέρωση Πελοποννήσου” στο GOOGLE NEWS

– Στη σελίδα του Facebook
– Στην ομάδα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα