Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου, 2022
ΕλλάδαΠαπαζάχος: Υπάρχει κίνδυνος για μεγάλο μετασεισμό – Να κλείσουν τα σχολεία

Παπαζάχος: Υπάρχει κίνδυνος για μεγάλο μετασεισμό – Να κλείσουν τα σχολεία

Όπως αναφέρει ο κ. Παπαζάχος, ο σεισμός έγινε στο ρήγμα Δαμασίου, το οποίο έχει μελετηθεί διεξοδικά από το ΑΠΘ, λόγω του «ένοχου» ιστορικού του.

«Έχει πλούσια σεισμολογικά στοιχεία η περιοχή και είχαμε κάνει μελέτη για τις πιθανές επιπτώσεις ενός μεγάλου σεισμού. Ο σεισμός ήρθε» και τώρα, «θέλει προσοχή γιατί θα έχει πλούσια μετασεισμική ακολουθία. Προσοχή στα παλαιότερα κτίρια. Αν έχουν εμφανίσει οποιοδήποτε πρόβλημα να μην κατοικηθούν, μέχρι να τα ερευνήσουν τα συνεργεία και οι μηχανικοί της πολιτείας»

Το ρήγμα αυτό μπορεί να δώσει έως 6 με 6,2 Ρίχτερ, «όμως πιστεύω ότι έχει εξαντλήσει το δυναμικό του. Δεν αποκλείεται όμως να δώσει 5,5 και να προκαλέσει εξίσου σοβαρές βλάβες». Σπίτια που τυχόν έχουν εμφανίσει βλάβες δεν πρέπει να κατοικηθούν τουλάχιστον για μια εβδομάδα, καθώς όπως προειδοποίησε ο καθηγητής, «υπάρχει τεράστιος κίνδυνος να καταρρεύσει με πιθανό μετασεισμό».

Για τα σχολεία, ο κ. Παπαζάχος τόνισε πως δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να λειτουργήσουν για τις προσεχείς ημέρες. «Είναι αδύνατο να γίνει μάθημα σε κτίριο που μπορεί να χορεύει από μετασεισμούς 4 ή 4,5. Θα πρέπει να κλείσουν τα σχολεία για κάποιες μέρες. Ακόμη και άρτιο να είναι, είναι επικίνδυνο να βάλει κάποιος τα παιδιά παιδιά σε κάποιο κτίριο που θα κουνηθεί και από πρόκληση πανικού να τραυματιστεί κάποιος», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Update: Η πολιτική προστασία του Δήμου Λαρισαίων καλεί τους πολίτες να παραμείνουν εκτός των σπιτιών τους γιατί, όπως σημειώνει, το φαινόμενο είναι σε εξέλιξη και τους επισημαίνει ότι πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Τέλος, με απόφαση του Δημάρχου θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία.

Ακολουθήστε την “Ενημέρωση Πελοποννήσου” στο GOOGLE NEWS

– Στη σελίδα του Facebook
– Στην ομάδα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα