ΕλλάδαΤα "δωρεάν" τεστ θα κοστίζουν 15 ευρώ...!

Τα “δωρεάν” τεστ θα κοστίζουν 15 ευρώ…!

Ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (ΦΣΑ) Κωνσταντίνος Λουράντος, δήλωσε άγνοια για τις κυβερνητικές αποφάσεις ότι η κυβέρνηση θα προσφέρει από τα τέλη Μαρτίου-αρχές Απριλίου δωρεάν ατομικά rapid test σε όλο τον πληθυσμό μέσω φαρμακείων.

“Δεν υπήρχε πρόθεση από την Κυβέρνηση να δοθούν αυτά τα τεστ, για να γίνονται ατομικά στο σπίτι από τους πολίτες”, αναφέρει ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής. “Ως πρόεδρος του ΦΣΑ και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΠΦΣ, δεν ενημερώθηκα ούτε καν ειδοποιήθηκα για τις αποφάσεις της Κυβέρνησης ή τις όποιες συζητήσεις μεταξύ ΠΦΣ και υπουργείου Υγείας…

Υπάρχει όμως σαφέστατη απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του δευτεροβάθμιου οργάνου (προχθές Τετάρτη), σύμφωνα με την οποία τα τεστ αυτά θα μπορούσαν να διατεθούν μέσω των φαρμακείων με τις εξής τρεις προϋποθέσεις:

  • Αγορά και πώληση του τεστ από τα φαρμακεία, όπως τα υπόλοιπα ιατροτεχνολογικά προϊόντα, με το αντίστοιχο ποσοστό κέρδους.
  • Διενέργεια του τεστ στα φαρμακεία, εφόσον οι προϋποθέσεις είναι υλοποιήσιμες από όλα τα φαρμακεία και ασφαλείς για τους φαρμακοποιούς.
  • Υπάρχει επιπλέον αμοιβή για την υπηρεσία αυτή (πλέον δηλαδή του κέρδους που προκύπτει από την πώληση).

Μάλιστα, κατά την διάρκεια της ενημέρωσης, παρουσιάστηκε από τον πρόεδρο του ΠΦΣ, ως παράδειγμα προς μίμηση, το μοντέλο της Κύπρου. Κατατέθηκε εκ μέρους του έγγραφο συμφωνίας του Παγκυπριακού Συλλόγου με την Κυπριακή Κυβέρνηση, σύμφωνα με το οποίο τα τεστ πραγματοποιούνται έξω από το φαρμακείο και με αμοιβή 20 ευρώ!

Τελικά, στον ΠΦΣ αποφασίστηκε, με ψήφους 13 έναντι 2, όλη αυτή διαδικασία, εάν και εφόσον κριθεί απόλυτα ασφαλής, να κοστολογηθεί τουλάχιστον στα 15 ευρώ και να μη γίνει απόκλιση αυτής της απόφασης.

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα