Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου, 2022
ΚόσμοςΣε κλινικές δοκιμές χάπι κατά του COVID-19

Σε κλινικές δοκιμές χάπι κατά του COVID-19

Η Pfizer ανακοίνωσε σήμερα ότι προχωρά στην επόμενη φάση των δοκιμών για το πρώτο φάρμακο κατά του COVID-19 που θα μπορεί να προσλαμβάνεται ως χάπι. Είναι αναστολέας της πρωτεάσης του κορονοϊού και οι κλινικές δοκιμές βρίσκονται στο σημείο με πολλαπλές αυξητικές δόσεις έπειτα την ολοκλήρωση των μεμονωμένων δόσεων, σε μια μελέτη “Φάση 1”, σε υγιείς ενήλικες για την αξιολόγηση της ασφάλειας και της ανεκτικότητας μιας ερευνητικής, νέας στοματικής αντιικής θεραπείας για το SARS-CoV-2, τον ιό που προκαλεί το COVID-19. Η δοκιμή “Φάσης” 1 διεξάγεται στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο αντιικός κλινικός υποψήφιος” PF-07321332″ που χορηγείται από το στόμα είναι ένας αναστολέας πρωτεάσης SARS-CoV2-3CL , έχει αποδείξει ισχυρή αντι-ιική δράση ενάντια στο SARS-CoV-2, καθώς και δραστηριότητα έναντι άλλων κορονοϊών, θέτοντας ισχυρή πιθανότητα χρήσης στη θεραπεία του COVID-19 καθώς και πιθανή χρήση για την αντιμετώπιση μελλοντικών απειλών.
«Η αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19 απαιτεί τόσο την πρόληψη μέσω εμβολίου όσο και στοχευμένη θεραπεία για όσους προσβληθούν από τον ιό. Δεδομένου του τρόπου με τον οποίο ο SARS-CoV-2 μεταλλάσσεται φαίνεται πιθανό να είναι κρίσιμο να έχουμε πρόσβαση σε θεραπευτικές επιλογές τόσο τώρα όσο και πέρα ​​από την πανδημία », δήλωσε ο Mikael Dolsten, MD, PhD.

Διαβάστε λεπτομέρειες απο την Pfizer εδώ.

Ακολουθήστε την “Ενημέρωση Πελοποννήσου” στο GOOGLE NEWS

– Στη σελίδα του Facebook
– Στην ομάδα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα