Αργολίδα “Η δημοκρατία δεν έχει ανάγκη από ασυλίες”

“Η δημοκρατία δεν έχει ανάγκη από ασυλίες”

0

Δήλωση του Βουλευτή Ν. Αργολίδας και Υπεύθυνου Κοινοβουλευτικού Τομέα Υγείας του Κινήματος Αλλαγής Ανδρέα Πουλά σχετικά με την τροπολογία που έφερε η κυβέρνηση για την ασυλία στους Λοιμοξιωλόγους:

Εχθές η κυβέρνηση έφερε αιφνιδιαστικά προς ψήφιση στη Βουλή -όπως συνηθίζει- μία αμφιλεγόμενη τροπολογία της τελευταίας στιγμής, η οποία διχάζει πολίτες και επιστήμονες.

Παρέχοντας ασυλία στα μέλη της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων όχι μόνο δεν τους παρέχει νομική προστασία -την οποία ούτως ή άλλως δεν χρειάζονται καθώς ο ρόλος τους είναι γνωμοδοτικός και εισηγητικός- αλλά δημιουργεί επιπλέον και πολιτικό ζήτημα, μη παρέχοντας καμία πειστική δικαιολογία για την σκοπιμότητά της, καθώς σε μία ευνομούμενη πολιτεία οι  επιστημονικές απόψεις δεν διώκονται ποινικά. Με την συγκεκριμένη τροπολογία, η κυβέρνηση κατορθώνει να επιβεβαιώσει όσα το Κίνημα Αλλαγής εδώ και καιρό υποστηρίζει καθώς και  τις υποψίες της κοινής γνώμης ότι τα αλλοπρόσαλλα μέτρα που ανακοινώνονται κάθε εβδομάδα δήθεν για την διαχείριση της πανδημίας, είναι προϊόντα πολιτικών πιέσεων και όχι επιστημονικών απόψεων.

Η κυβέρνηση προσπαθεί να συγκαλύψει τις ευθύνες της για τις ολοφάνερες παρεμβάσεις της στο έργο της Επιτροπής και να σιγήσει κάθε επιστημονική φωνή που θα χαλάσει το αφήγημά της,φοβούμενη το πολιτικό κόστος. Οι πολίτες όμως, που έχουν υποστεί τα πάνδεινα από το κυβερνητικό αλαλούμ δεν πρόκειται να ξεχάσουν τα έργα και τις ημέρες της.

Ακολουθήστε την “Ενημέρωση Πελοποννήσου” στο GOOGLE NEWS

– Στη σελίδα του Facebook
– Στην ομάδα

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version