Home Άρθρα Μαλάκας είσαι και φαίνεσαι ρε!

Μαλάκας είσαι και φαίνεσαι ρε!

0
Του Κώστα Πρώιμου

Έρχεται το τσίρκο στην κωμόπολη και φυσικά όλοι σχεδόν οι κάτοικοι εξασφάλισαν ένα εισιτήριο στην παράσταση. Εμφανίζεται καμαρωτός – καμαρωτός και ο βλαχοδήμαρχος με την καπελαδούρα του και την πουράκλα του και κάθεται σε περίβλεπτη θέση. Χαμηλώνουν τα φώτα και εμφανίζεται ο παρουσιαστής: Καλησπέρα σας κυρίες κύριοι και αγαπητά παιδιά, είμαστε μαζί σας, στην πόλη σας, για να σας διασκεδάσουμε με το φαντασμαγορικό μας σόου, με ελέφαντες, λιοντάρια, φίδια, ακροβάτες και ασφαλώς… ξαφνικά ο προβολέας πέφτει επάνω στον πρώτο πολίτη: Ακούγονται τύμπανα…

“Μαζί μας απόψε έχουμε και τον Μαλάκα”! Ξεσπούν σε γέλια όλοι και γίνεται μέσα στο τσίρκο το έλα να δεις… Λουφάζει ο δήμαρχος και όλα ξεχνιούνται. Την επόμενη μέρα, από γινάτι αποφάσισε να πάει πάλι στο σόου. Ξαναμανά ο τελετάρχης, αρχίζει την παρουσίαση όταν γίνεται το απροσδόκητο: Τα φώτα πέφτουν στον δήμαρχο κροταλίζουν τα τύμπανα και ο παρουσιαστής λέει: “Είμαστε εξαιρετικά χαρούμενοι, διότι διαπιστώνουμε ότι μαζί μας για δεύτερη συνεχή ημέρα βρίσκεται ο… μαλάκας”!

Χαχαχαχα της ζουρλής μέσα στο τσίρκο, ξανάλουφάζει ο δημαρχάκος… Το τσίρκο φεύγει από την πόλη, περνούν οι μέρες, με τον πρώτο άρχοντα της πόλης να μην μπορεί να ξεχάσει το ρεζιλίκι που υπέστη μπροστά στους δημότες του. Τελικά το αποφάσισε, “δεν πάει άλλο έτσι, πρέπει να πάρω το αίμα μου πίσω”, συλλογίστηκε. Ανακαλύπτει λοιπόν στην Αμερική μια ταχύρρυθμη σχολή ετοιμολογίας και εγγράφεται πληρώνοντας ένα υψηλό οικονομικό τίμημα. Ας πάει και το παλιάμπελο σκέφτηκε, όταν γυρίσω θα μπορώ να συντρίψω τους πιο δεινούς ρήτορες, θα μου χρειαστούν αυτά τα εφόδια και στην πολιτική εξάλλου…

Πράγματι, μετά από έξι μήνες φοίτησης επιστρέφει ο δήμαρχος από την σχολή ανανεωμένος, γεμάτος αυτοπεποίθηση με μια μίξη αλαζονείας να καθρεφτίζει στο πρόσωπο του… Σπάει ο διάβολος το ποδάρι του και μετά από μερικούς μήνες εμφανίζεται το ίδιο τσίρκο στην πόλη. Γελάγανε και τα μουστάκια του δημάρχου. Ευτυχώς που υπάρχει θεός μονολογούσε αυταθαυμαζόμενος στον καθρέπτη του γραφείου του. Τώρα θα του δείξω εγώ αυτουνού του τιποτένιου… Ντύνεται, στολίζεται, και με περίσσιο κομπασμό μπαίνει στο τσίρκο και κάθεται σταυροπόδι στην γνωστή ξεχωριστή θέση ως επίσημος… Να και η τελετή έναρξης, νάσου ο ίδιος παρουσιαστής, ο οποίος ξεκινάει να καλωσορίζει μικρούς και μεγάλους… οι θηριοδαμαστές μας, οι ακροβάτες μας, τα φίδια μας οι ελέφαντες…ωωωω και τι βλέπω εκεί πίσω; Τύμπανα και φώτα πάνω στον ατάραχο τούτη τη φορά δήμαρχο! Μαζί και πάλι ο μαλάακας!

-Μαλάκας είσαι και φαίνεσαι ρε!

(Αφιερωμένο εξαιρετικά στην εξωτερική πολιτική της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη με αιτία και αφορμή την σημερινή παράσταση Δένδια – Τσαβούσογλου…)

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version