Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου, 2022
Ελλάδα"Πνίγουν" τους Ναυαγοσώστες

“Πνίγουν” τους Ναυαγοσώστες

Ο Σπύρος Μητριτσάκης, Πρόεδρος της Ένωσης Σχολών και Εκπαιδευτών Ναυαγοσωστικής Ελλάδας, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου εν όψει της καλοκαιρινής περιόδου για την ασφάλεια των λουόμενων στις παραλίες. Με την επιστολή της Ενώσεως Ναυαγοσωστών προς τον κ. Πέτσα να κάνει λόγο για εργολαβικές συντεχνίες και περιττό εξοπλισμό. Διαβάστε την σχετική ανακοίνωση:

-Το νέο ΠΔ για την ναυαγοσωστική διπλασιάζει το κόστος ενώ μειώνει την ασφάλεια και αυξάνει τους πνιγμούς-

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

κάθε απαίτηση σε εξοπλισμό και ανθρώπινο δυναμικό από το ΠΔ 71 /2020 δεν προσφέρει ούτε στο ελάχιστο σε ασφάλεια και προστασία της ανθρώπινης ζωής. 

  • Πρόκειται για υψηλού κόστος περιττό εξοπλισμό ο οποίος θα βρίσκεται αχρείαστος και αχρησιμοποίητος, παροπλισμένος, όπως συμβαίνει με τον ήδη υπάρχον εξοπλισμό των ναυαγοσωστών.

Οι θέσεις ναυαγοσωστών και χειριστών που προβλέπει δεν επιτηρούν τους λουόμενους αλλά βρίσκονται εκτός παραλίας σε παθητικές θέσεις, ενώ πολλοί δεν εμφανίζονται καν! !

  • Όλο αυτό το ΠΔ έχει στηθεί με μοναδικό σκοπό την αύξηση και μόνο του κόστους υπέρ κάποιων εργολάβων και συντεχνιών ενώ δεν προσφέρει ούτε στο ελάχιστο επιπλέον προστασία της ανθρώπινης ζωής.

Αντίθετα καθώς αφαιρεί ναυαγοσώστες από πόστα όπου επιβλέπουν τους λουόμενους και τους μεταφέρει σε παθητικές θέσεις μειώνει το ναυαγοσωστικό δυναμικό και αυξάνει τους πνιγμούς. 

  • Επίσης επειδή είναι στοχευμένο καθαρά στην μετατροπή της ναυαγοσωστικής αναχρονιστικά σε κλειστό επάγγελμα και ελέγχου της από συντεχνίες εργολάβων, περιλαμβάνει εξετάσεις μοναδικές στα παγκόσμια χρονικά. Αντί για σύγχρονες, ευέλικτες εξετάσεις παραγωγής ναυαγοσωστών 1 ώρας όπως συμβαίνει διεθνώς Έχουμε ένα τερατούργημα εξετάσεων τριών ημερών από συγκεκριμένες μόνο εταιρείες. Έτσι αφενός μειώνεται δραματικά η παραγωγή ναυαγοσωστών αφετέρου ελέγχεται από μία συντεχνία εργολάβων η οποία ήδη εκβιάζει δήμους, δημάρχους με τα έργα.
  • Είναι οι ίδιοι που έφτιαξαν το ΠΔ 31 / 2018 και αύξησαν τους πνιγμούς 35% και γι’ αυτό αποσύρθηκε άρον-άρον σε ένα χρόνο. 

Τώρα δημιουργούν μια πολύ χειρότερη κατάσταση η οποία έχει φέρει την  ναυαγοσωστική στο χείλος του γκρεμού, η ναυαγοσωστική ψυχορραγεί, δεν υπάρχουν ναυαγοσώστες, ενώ οι δήμαρχοι απειλούνται με ποινικές και αστικές ευθύνες.

Είναι επιτακτική η ανάγκη άμεσης αναστολής του μέχρι να αντικατασταθεί με ένα προεδρικό διάταγμα που πραγματικά θα προσφέρει υπηρεσία στους πολίτες.

Για την Ένωση Σχολών & Εκπαιδευτών Ναυαγοσωστικής Ελλάδας

Ο Πρόεδρος

Σπύρος Μητριτσάκης

Διαβάστε επίσης: Καλοκαίρι χωρίς ναυαγοσώστες; – Ποιος Δήμαρχος θα αναλάβει την ευθύνη να λειτουργούν οι παραλίες;

Ακολουθήστε την “Ενημέρωση Πελοποννήσου” στο GOOGLE NEWS

– Στη σελίδα του Facebook
– Στην ομάδα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα