Ελλάδα Τρεις φόρες θα πληρώσουν οι ασφαλισμένοι την ανικανότητα της κυβέρνησης

Τρεις φόρες θα πληρώσουν οι ασφαλισμένοι την ανικανότητα της κυβέρνησης

0

Σε συνέχεια της χθεσινής μας επιστολής προς εσάς 21/4/2021, σε σχέση με την τροπολογία του Υπουργείου Εργασίας, η οποία συζητείται σήμερα και η οποία εμπεριέχεται στο νομοσχέδιο με τίτλο “Κώδικας Δικαστικών Υπαλλήλων” και η οποία προβλέπει σειρά αριθμήσεων για την επιτάχυνση της διαδικασίας απονομής των συντάξεων επισημαίνουμε τα εξής:

Ακόμα και αν δεν μείνουμε στην προδήλως αντισυνταγματική τροπολογία, οφείλουμε να ενημερώσουμε τους ιθύνοντες ότι, το προβλεπόμενο από την νομοθετική ρύθμιση έργο των ιδιωτών, προβλέπεται ήδη από το φυσικό αντικείμενο συμβασιοποιημένου έργου από τον Οκτώβριο του 2018 για το οποίο  ο ελληνικός λαός, οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι έχουν πληρώσει 5.700.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σύναψε το 2018, σύμβαση μετά από διαγωνισμό, που στοίχισε στο Δημόσιο, 5.700.000 ευρώ.

Ο τίτλος του έργου είναι «Ανάπτυξη συστημάτων και εφαρμογών, υπηρεσίες ψηφιοποίησης, παροχή ηλεκτρονικών υπηρεσιών για την υποστήριξη της άμεσης απονομής σύνταξης στο σύνολο των ασφαλισμένων του ΕΦΚΑ (πρώην “Έκδοση Σύνταξης σε μία ημέρα”, κωδικός ΟΠΣ: 377120) και αντικείμενο του έργου, είναι η «ανάπτυξη του απαιτούμενου Λογισμικού Εφαρμογών, η παροχή υπηρεσιών υλοποίησης, η προμήθεια εξοπλισμού, καθώς και η Παροχή Υπηρεσιών Υποστήριξης για την υλοποίηση των αναγκαίων Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών μέσω διαδικτύου και τον εμπλουτισμό των αυτοματοποιημένων διαδικασιών για την υποστήριξη της άμεσης απονομής Σύνταξης προς τους ασφαλισμένους του ΕΦΚΑ και του ΕΤΕΑΕΠ. Επίσης στο πλαίσιο υλοποίησης της πράξης θα παρασχεθούν συμβουλευτικές και μελετητικές υπηρεσίες, υπηρεσίες ψηφιοποίησης και σάρωσης, προμήθεια, εγκατάσταση και παραμετροποίηση του απαραίτητου υποστηρικτικού συστημικού (έτοιμου-τυποποιημένου) λογισμικού και υπηρεσίες εγγύησης και συντήρησης».

Στα πλαίσια της εκτέλεσης της ανωτέρω σύμβασης βρίσκεται σε εξέλιξη και δεύτερο  το έργο που στόχο μεταξύ άλλων έχει την καταγραφή, ανακεφαλαίωση και ψηφιοποιήση του ασφαλιστικού ιστορικού, των ασφαλισμένων.

Από τα ανωτέρω προκύπτουν τα εξής:

1.Οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι της χώρας πλήρωσαν ήδη πολλά εκατομμύρια ευρώ για να ψηφιοποιηθεί ο ασφαλιστικός χρόνος σε ιδιωτικές εταιρίες.

2.Ο e-ΕΦΚΑ όπως προβλέπει η τροπολογία, θα πληρώσει ΞΑΝΑ κατ΄ αποκοπή, πιστοποιημένους ιδιώτες, για  το ίδιο έργο!

3.Οι ασφαλισμένοι-υποψήφιοι συνταξιούχοι, όπως προβλέπει η τροπολογία, θα πληρώνουν από την τσέπη τους επιπλέον χαράτσι  σε ιδιώτες παρά την αυτονόητη υποχρέωση του κράτους να εκδώσει τις συντάξεις τους.

ΤΡΕΙΣ φορές ο ελληνικός λαός θα πληρώσει εκατομμύρια ευρώ, σε ιδιώτες για τον ίδιο σκοπό!

 Καλούμε τον Υπουργό,

 να πάρει πίσω την επαίσχυντη τροπολογία,

να σταματήσει κάθε διαδικασία ιδιωτικοποίησης του κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος της πατρίδας,

να προβλέψει άμεσα την πρόσληψη μονίμου προσωπικού για την κάλυψη των τεράστιων κενών του e-ΕΦΚΑ,

να ξεκινήσει άμεσα τις διαδικασίες υποστήριξης του φορέα με υλικοτεχνικά μέσα(υπολογιστές, περιφερειακά κλπ.).

Η ΚΟΙΝΩΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ –  ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ ΤΗΝ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΝΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΧΑΜΕΝΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥ

Ακολουθήστε την “Ενημέρωση Πελοποννήσου” στο GOOGLE NEWS

– Στη σελίδα του Facebook
– Στην ομάδα

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version