Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου, 2022
ΑργολίδαΌταν τα άνθη και τα φυτά μιλάνε στην καρδιά μας

Όταν τα άνθη και τα φυτά μιλάνε στην καρδιά μας

Τα λουλούδια και τα λοιπά φυτά, διαδραματίζουν καταλυτικό ρόλο στην ανθρώπινη ψυχολογία υποστηρίζει και δικαίως άλλωστε ο Ναυπλιώτης φυτωριούχος Θανάσης Δουσεμετζής. Πράγματι δεκάδες επιστημονικές έρευνες έχουν αποδείξει ότι θεωρούνται έμβια όντα, επικοινωνούν μαζί μας, εκφράζουν με το δικό τους κωδικοποιημένο τρόπο συναισθήματα για εμάς, είτε αρνητικά είτε θετικά.” Ιδιαιτέρως, λόγω του παρατεταμένου εγκλεισμού, πολλοί άνθρωποι αναζητούν μια ενασχόληση και μια συντροφιά στα φυτά, συνεχίζει ο ιδιοκτήτης της ΕΔΕΜ.

“Μιλάνε στα λουλούδια τους και διαισθάνονται τις ευχαριστίες τους όταν τυγχάνουν περιποίησης από τους κατόχους τους. Πολύς κόσμος έχει στραφεί στην κηπουρική ενώ επιλέγουν συνήθως είδη από τα οποία μπορούν να δρέψουν καρπούς και τροφή” μας λέει ο κ. Δουσεμετζής. “Κάποιοι προτιμούν γατάκια και σκυλάκια ενώ άλλοι δεν αλλάζουν τα άνθη και τον κήπο τους με τίποτα…”

Οι πελάτες μας ζητούν σπόρους για να φυτέψουν διάφορα φυτά, κυνηγούν τις πιο οικονομικές προσφορές” μας είπε ο κ. Δουσεμετζής, ο οποίος στη συνέχεια επισήμανε και ορισμένα κωμικοτραγικά περιστατικά σχετικά με προτιμήσεις  νέων επίδοξων καλλιεργητών“, μας ρωτάνε αν οι ντομάτες ποικιλίας cherokee είναι ανθεκτικές σαν το ομώνυμο 4Χ4  ενώ επιλέγουν σε πολλές περιπτώσεις την “καρδιά του βουβαλιού” γιατί ισχυρίζονται πως με μια ντομάτα λόγω μεγάλου μεγέθους θα μπορούν να φτιάξουν πέντε μακαρονάδες!”…

Ακολουθήστε την “Ενημέρωση Πελοποννήσου” στο GOOGLE NEWS

– Στη σελίδα του Facebook
– Στην ομάδα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα