Κυριακή, 27 Νοεμβρίου, 2022
ΠεριφέρειαΞεκρέμαστος θα νιώθει ο κ. Νίκας...

Ξεκρέμαστος θα νιώθει ο κ. Νίκας…

Έλλειψης συνεργασίας μεταξύ των υπηρεσιών του δημοσίου αναφέρει ο Περιφερειάρχης κ. Παναγιώτης Νίκας σχετικά με το θέμα του δρόμου Τζάνε – Καλαμάκι. Ξεκρέμαστος θα πρέπει να νιώθει ο κ. Νίκας αφού τον Απρίλιο πίστευε ότι το εν λόγω τμήμα του οδικού έργου πρόκειται να χρηματοδοτηθεί από το Υπουργείο Υποδομών ως δημόσιο έργο. Έπειτα από το “φτύσιμο” από την κυβέρνηση με το Ακρόπολις 2021, άλλο ένα “χτύπημα” για την Πελοπόννησο και προσωπικά για τον κύριο Νίκα… Διαβάστε το δελτίο τύπου της Περιφέρειας:

“Καθώς οι πιστώσεις που διαθέτει η Περιφέρεια Πελοποννήσου στο ΕΣΠΑ δεν επαρκούν, θα αγωνιστώ σε κάθε περίπτωση για την ολοκλήρωση του έργου με πόρους προφανώς εθνικούς, χωρίς δυστυχώς να είναι βέβαιο ότι θα εξευρεθούν τόσα χρήματα”.

Την πιο πάνω δήλωση έκανε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας αναφορικά με το θέμα του δρόμου Τζάνε – Καλαμάκι, όσον αφορά την παράκαμψη του Πεταλιδίου, μετά την πρόσφατη απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ), το οποίο ενέκρινε την πλέον δαπανηρή από τις εναλλακτικές λύσεις που εξέτασε.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι το τμήμα μέχρι το Πεταλίδι και αυτό από το Πεταλίδι μέχρι το Καλαμάκι ολοκληρώνονται μέχρι τις αρχές του φετινού καλοκαιριού, πρόσθεσε όμως ότι μετά την απόφαση του ΚΑΣ εξετάζεται πλέον η απένταξη του επίμαχου τμήματος Τζάνε – Καλαμάκι, η υλοποίηση της οποίας απαιτεί σημαντικά μεγάλη πίστωση η οποία δεν είναι διαθέσιμη μέσω του ΕΣΠΑ της Περιφέρειας:

“Εκ μέρους της Περιφέρειας Πελοποννήσου προετοιμάζεται, από νομικούς και μηχανικούς, αίτηση θεραπείας προς το ΚΑΣ. Το Συμβούλιο θα πρέπει να γνωρίζει ότι δεν υπάρχουν στην διάθεση της Περιφέρειας οι πόροι για να υλοποιηθεί το εν λόγω έργο σύμφωνα με την απόφασή του” σημείωσε ο περιφερειάρχης, προσθέτοντας παράλληλα:

“Δεν είναι κατανοητό πώς μπορεί το ΚΑΣ να μεταβάλει τις απόψεις του, δεδομένου ότι το οδικό έργο υλοποιούνταν στο πλαίσιο απόφασης που  το ίδιο όργανο είχε λάβει το 2015. Πλέον ο αγώνας μου είναι να εξευρεθεί χρηματοδότηση προκειμένου το εν λόγω τμήμα να ολοκληρωθεί ως εθνικό έργο”.

Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε ο περιφερειάρχης, ο εν λόγω δρόμος συνιστά “παράδειγμα προς αποφυγήν”, προσθέτοντας ότι αποτελεί “χαρακτηριστικό παράδειγμα έλλειψης συνεργασίας μεταξύ των υπηρεσιών σε συνδυασμό με κακή μελέτη, καθώς 9 χιλιόμετρα κοντεύουν να στοιχίσουν περί τα 40 εκ. ευρώ”.

Ακολουθήστε την “Ενημέρωση Πελοποννήσου” στο GOOGLE NEWS

– Στη σελίδα του Facebook
– Στην ομάδα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα