Ελλάδα"Αναγνωρίστε επιτέλους την προσφορά των υγειονομικών"

“Αναγνωρίστε επιτέλους την προσφορά των υγειονομικών”

Την καταβολή επιδόματος (μπόνους) στο υγειονομικό προσωπικό ως ελάχιστη έμπρακτη αναγνώριση του έργου τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας ζήτησε ο Ανδρέας Πουλάς κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή σχετικής επίκαιρης ερώτησης που είχε καταθέσει προς το Υπουργείο Υγείας.

Ο κ. Πουλάς κατά τη διάρκεια της τοποθέτησή του τόνισε ότι το μόνο που έκανε η κυβέρνηση καθόλη τη διάρκεια της πανδημίας ήταν να «στίβει» το υπάρχον υγειονομικό προσωπικό από τις δυνάμεις του, ενώ δεν έκανε καμία απολύτως ενέργεια στην κατεύθυνση της της στήριξης, της θωράκισης και της ενίσχυσής του.

Επιπλέον, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι  δεν δίνει καμία συγκεκριμένη απάντηση στο ερώτημά για το πότε, πως και σε ποιους υγειονομικούς θα δώσει επίδομα όπως αφήνει κατά διαστήματα να εννοηθεί και αρκείται στα συγχαρητήρια, στα χειροκροτήματα και στα κούφια λόγια.

Ο κ. Πουλάς κατά τη διάρκεια της ομιλίας του τόνισε ότι χρειάζονται πολλά παραπάνω μέτρα στήριξής του υγειονομικού προσωπικού από ένα συμβολικό βοήθημα το οποίο φυσικά και θα είναι χρήσιμο και ευπρόσδεκτο και επανέλαβε τις προτάσεις του Κινήματος Αλλαγής για:

  • την ενίσχυση των Νοσοκομείων με μόνιμο υγειονομικό προσωπικό και την εργασιακή εξασφάλιση του εκτακτου υγειονομικού προσωπικού
  • την άμεση ένταξή των υγειονομικών στα Βαρέα και Ανθυγιεινά
  • τη βελτίωση των χαμηλών μισθών τους
  • την επαναφορά της αυτοτελούς φορολόγησης των εφημεριών
  • την πληρωμή των εφημεριών που πραγματοποιούνται καθ’ υπέρβαση του 15%
  • την αναγνώριση των θανάτων των υγειονομικών από κορονοϊό ως εργατικό ατύχημα

Κλείνοντας, ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής τόνισε ότι είναι χρέος της Πολιτείας να εξασφαλίσει ανθρώπινες συνθήκες εργασίας στα δημόσια νοσοκομεία και κατ’ επέκταση καλύτερες και ποιοτικότερες συνθήκες υγείας για τους πολίτες.

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

Δείτε εδώ το βίντεο:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα