ΑργολίδαΑργύρης Ευστρατίου: Από μικρό παιδί είχα πάθος για την Ηλεκτρολογία

Αργύρης Ευστρατίου: Από μικρό παιδί είχα πάθος για την Ηλεκτρολογία

Συνέντευξη στον Κώστα Πρώιμο
Συνέντευξη στον Κώστα Πρώιμο

Γέννημα- θρέμμα Κρανιδιώτης και κάτοικος Πορτοχελίου εδώ και δεκαπέντε χρόνια. Θεωρείται καλός στην τέχνη του ως Ηλεκτρολόγος και γιαυτό είναι υποχρεωμένος να τρέχει όλη μέρα κάθε μέρα. Αγαπάει τη δουλειά του από μικρό παιδί, γεγονός που οι πελάτες και οι συνεργάτες του το “εισπράττουν” ανελλιπώς.

Ο λόγος γίνεται για τον Αργύρη Ευστρατίου και την ενδιαφέρουσα συνέντευξη που παρέθεσε στην Ενημέρωση της Περ, Πελοποννήσου μέσα από την οπτική του Ηλεκτρολόγου…

Κώστας Πρώιμος: Αργύρη πόσα χρόνια ασχολείσαι με την Ηλεκτρολογία;

Όσα χρόνια μπορώ να θυμηθώ τον εαυτό μου. Από μικρό παιδί είχα πάθος με τα ηλεκτρολογικά, μου άρεσε να επιδιορθώνω τα πάντα. Από τη φύση της, αυτή η τέχνη σε μαθαίνει συνεχώς καινούρια πράγματα. Εξάλλου προχωράει και η τεχνολογία  με ταχύτητες φωτός, οπότε υπάρχει πάντα κάτι που θα σου προσελκύσει το ενδιαφέρον, όπως μια νέα πατέντα ή μια εξελιγμένη εφαρμογή.

Κώστας Πρώιμος: Τελικά αυτή η περιοχή έχει “οικοδομικό άστρο” θα  μπορούσαμε να ισχυριστούμε;

Αργύρης Ευστρατίου: Πράγματι, η ευρύτερη περιοχή της Ερμιονίδας έχει τρομερές προοπτικές ανάπτυξης. Με βάση τα νέα δεδομένα, διανύουμε ήδη μια νέα δεκαετία οικοδομικής άνθησης, η οποία θα δώσει παράταση ζωής σε εκατοντάδες συναφή επαγγέλματα του εν λόγω κλάδου, συνεπώς και σε εμάς τους ηλεκτρολόγους.

Κώστας Πρώιμος: Ποιοι είναι κατά την άποψή σου, οι πραγματικοί λόγοι επανάκαμψης της οικοδομής;

Αργύρης Ευστρατίου: Εκτιμώ πως έχει να κάνει  με την ίδια τη δυναμική της περιοχής μας. Νέες αγορές οικοπέδων, οδηγούν σε νέες κατασκευές, ίσως όχι  σε όλες τις περιπτώσεις, αλλά σε ένα ικανοποιητικό ποσοστό. Αυτή την περίοδο υπό ανέγερση στην Ερμιονίδα  βρίσκονται κοντά στις πενήντα οικοδομές. Αν λάβουμε υπόψην τι συμβαίνει αλλού, δεν είναι και μικρή υπόθεση.

Κώστας Πρώιμος: Τι κατασκευές δεσπόζουν; κατοικίες, ξενοδοχειακές μονάδες ή λοιποί επαγγελματικοί χώροι;

Αργύρης Ευστρατίου: Κυρίως κατοικίες, αφού το φυσικό κάλλος της Ερμιονίδας μαγνητίζει τους επισκέπτες της. Σπάνια θα ακούσεις κάποιον να μείνει δυσαρεστημένος και να πει δεν ξανάρχομαι. Αντιθέτως, μέσα από τη δική μας πιάτσα μαθαίνουμε ότι πολλοί Αθηναίοι αλλά και ξένοι, Γάλλοι τώρα τελευταία, αναζητούν γη ώστε να επενδύσουν κυρίως στην αναψυχή τους, την ψυχική και σωματική τους ηρεμία,  καθώς το μέρος είναι ήσυχο και “απλωμένο”, ενδείκνυται για παραθερισμό, ξεκούραση αλλά σου δίνει και την εναλλακτική της διασκέδασης. Σταδιακά εξυπηρετεί σχεδόν όλο το τουριστικό πακέτο, με θετικές συνέπειες και στα δικά μας επαγγέλματα.

Κώστας Πρώιμος: Έχουν αλλάξει οι τεχνολογικές εφαρμογές στον τομέα σου; τι ζητάνε οι κατασκευαστές και οι πελάτες;

Αργύρης Ευστρατίου: Ο,τι τελευταίο κυκλοφορεί, το οποίο σαφώς και είμαστε σε θέση να το υποστηρίξουμε και να το διαθέσουμε. Κυρίως  απαιτούν και ορθώς, να πληρούνται οι τεχνικές προδιαγραφές της πράσινης ανάπτυξης, επίσης  και το σύστημα bas έχει υψηλή ζήτηση.

Κώστας Πρώιμος: Τι λείπει σήμερα από την Ερμιονίδα;

Αργύρης Ευστρατίου: Θεωρώ ότι αργότερα ή γρηγορότερα, όλα γίνονται. “Πάει μόνο του” το μέρος. Σε μια δεκαετία θα φτάσει στο απόγειο του, με όλες τις απαιτούμενες και σημαντικές υποδομές να έχουν κατασκευαστεί.

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα