Η σιωπή της κυβέρνησης δείχνει ενοχή και την εκθέτει στα μάτια των μελισσοκόμων

0

Είναι γνωστό σε όλη την Ευρώπη το πρόβλημα με την εκτεταμένη νοθεία στο μέλι. Γεγονός που καταγγέλθηκε επανειλημμένα από τους Έλληνες μελισσοκόμους, εισπράττοντας υποσχέσεις από το ΥπΑΑΤ για πάταξη ελληνοποιήσεων, στήριξη του κλάδου, εξωστρεφείς δράσεις προώθησης και νέο πλαίσιο λειτουργίας.

Τι συμβαίνει όμως στην πραγματικότητα; Το αποκαλύπτει το κάτωθι περιστατικό που εκθέτει την κυβέρνηση και χρήζει άμεσων απαντήσεων από τον αρμόδιο υπουργό ΥπΑΑΤ:

Κατά τη διάρκεια της Γερμανικής Προεδρίας (2ο εξάμηνο 2020) η πλειοψηφία  των χωρών της ΕΕ (23 από 26) υιοθέτησε πρόταση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή θέσπισης νέων αυστηρών κανόνων στην εμπορία και διακίνηση μελιού, με στόχο την πάταξη της εκτεταμένης νοθείας και την προστασία του καταναλωτή.

Η γερμανική πρόταση αφορούσε την αναγραφή επί της ετικέτας της χώρας προέλευσης και την απαγόρευση των φράσεων: «εντός- εκτός ΕΕ» και «μείγμα μελιού», με κινέζικα κυρίως σορόπια που κυκλοφορεί στην αγορά σε πολύ χαμηλές τιμές.

Σημαντική ασφαλώς πρωτοβουλία περιορισμού του παραεμπορίου, της διακίνησης ανώνυμου, υποβαθμισμένου προϊόντος και παραπλάνησης καταναλωτή!

Με την πρόταση διαφώνησαν χωρίς καμιά επιχειρηματολογία και λογική Ιταλία, Τσεχία και Ελλάδα! Ουσιαστικά η χώρα μας με την αρνητική της στάση δεν δέχεται την αναγραφή της χώρας τρύγου, υιοθετεί τη νοθεία με την ένδειξη «μείγμα», κλείνει το μάτι στις παράνομες ελληνοποιήσεις, εμπαίζοντας τον Έλληνα μελισσοκόμο και υποθηκεύοντας το μέλλον του εθνικού μας προϊόντος.  

Το ΠΡΑΤΤΩ καταδικάζει απερίφραστα τη συγκεκριμένη στάση, θεωρεί προσχηματικό το ενδιαφέρον της κυβέρνησης για την ανασυγκρότηση του αγροτικού τομέα και περιμένει σαφείς απαντήσεις από τον αρμόδιο υπουργό ΥπΑΑΤ! Η μέχρι τώρα σιωπή του δείχνει ενοχή και τον εκθέτει ακόμη περισσότερο στα μάτια των Ελλήνων μελισσοκόμων!

Ακολουθήστε την ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ στο Google News
Στη σελίδα και την ομάδα στο Facebook

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here