Συνεντεύξεις Φαήλος Κρανιδιώτης: Σαμαράς και Καραμανλής θα καταψηφίσουν τις “Πρέσπες”

Φαήλος Κρανιδιώτης: Σαμαράς και Καραμανλής θα καταψηφίσουν τις “Πρέσπες”

0
Συνέντευξη στον Κώστα Πρώιμο

Για τους γνωρίζοντες, ο Φαήλος Κρανιδιώτης δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Ουδέποτε επιχείρησε να μετριάσει τις πολιτικές του πεποιθήσεις προκειμένου να γίνει ευρύτερα αρεστός.
Στην ακόλουθη συνέντευξη που παρέθεσε στον εκδότη Κώστα Πρώιμο, ο επικεφαλής της Παράταξης “Νέα Δεξιά” και “καρδιακός” φίλος του πρώην Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά μιλά χωρίς περιστροφές για όλους και για όλα…

Κώστας Πρώιμος: Κύριε Κρανιδιώτη, εκτιμάτε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξαπάτησε τους ψηφοφόρους του προεκλογικά;

Φαήλος Κρανιδιώτης: Ως προς το ζήτημα της Συμφωνίας των Πρεσπών φερειπείν, βεβαίως και τους εξαπάτησε. Όταν διαπίστωσαν τη δυναμική της πρώτης συγκέντρωσης με περισσότερο από μισό εκατομμύριο κόσμο, έτρεχε με τα κόκκινα μποτάκια από το χιονοδρομικό κέντρο στο οποίο βρισκόταν για να κάνει δηλώσεις. Αφού έλεγε ότι θα την καταψηφίσει, τελικά όταν έγινε Κυβέρνηση, επειδή ήταν μια διεθνής Συμφωνία, δεν θα μπορούσε να ακυρωθεί αλλά να τροποποιηθεί σε επίμαχα σημεία. Τελικά δεν έκανε τίποτα και απλώς υφαρπάξανε τις ψήφους των πολιτών. Θα σας θυμίσω ότι είχε στείλει και την κυρία Σπυράκη εκείνο το πρωινό με τον Ζάεφ, προκειμένου επί της ουσίας να τον καθησυχάσει, λέγοντας του, μη δίνεις σημασία στο τι λέμε, προσπαθούμε να μην έχουμε απώλειες από τα Δεξιά μας, θα προχωρήσουμε και θα κάνουμε μπίζνες. Η κυβέρνηση αν ήταν ειλικρινής θα μπορούσε με βάση τις παραβιάσεις που κάνουν οι Σκοπιανοί να καταγγείλουν την Συμφωνία, Δεν το πράττουν όμως.

Κώστας Πρώιμος: Πως πρέπει να αισθάνονται οι εθνικιστές ψηφοφόροι που πρόδηλα εξαπατήθηκαν;

Φαήλος Κρανιδιώτης: Με συγχωρείτε, αλλά εδώ δεν μιλάμε για ψηφοφόρους ούτε συμμετέχοντες στις τεράστιες συγκεντρώσεις κατά της Συμφωνίας που ανήκουν αποκλειστικά στον εθνικιστικό χώρο. Κατέβηκε μέχρι και συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ αν θυμάστε, τρεις γενιές ανθρώπων, παππούδες, παιδιά και εγγόνια, ολόκληρα χωριά με τον παπά της ενορίας.

Κώστας Πρώιμος: Να το θέσω διαφορετικά: Μέσα από τη δική σας ενσυναίσθηση, πως θα πρέπει να νιώθουν σήμερα, όλοι αυτοί οι άνθρωποι που τότε κάποιοι τους κατέβασαν στο δρόμο, μάλιστα ορισμένοι για να δώσουν έντονο χρώμα και να αποδώσουν ισχυρούς συμβολισμούς στις συγκεντρώσεις δεν δίστασαν να αμφιεστούν με πολεμικές αρχαιοελληνικές στολές, με χλαμύδες και περικεφαλαίες….

Φαήλος Κρανιδιώτης: Η πλειοψηφία δεν τα έκανε αυτά. Οι περισσότεροι ήταν κανονικοί άνθρωποι, νοικοκύρηδες πατριώτες, οι οποίοι σίγουρα είναι σήμερα πιο θυμωμένοι. Εξοργίζονται από την κοροϊδία η οποιά διογκώνεται και σαφέστατα συνεχίζεται. Αυτό που θα πάθει η Κυβέρνηση ομοιάζει με αυτό που έπαθε και ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Τσίπρας έχασε την εξουσία από τις Πρέσπες. Ακόμη δεν το έχουν καταλάβει μερικοί και αναμφισβήτητα δεν το έχουν ζυγίσει σωστά και μέσα στη Νέα Δημοκρατία. Ο κόσμος εισέπραξε όλη αυτή τη βία, ψήφισε μια άλλη κυβέρνηση που τους έκλεινε το μάτι ότι εμείς θα το αλλάξουμε αυτό το πράγμα, “έριξαν” στην ουσία τους προηγούμενους και πολύ φοβάμαι ότι το ίδιο θα πράξουν και με τους νύν. Τους διακατέχει μια υπέρμετρη αλαζονεία τους Κυβερνώντες η οποία τους εμποδίζει να λάβουν και να εκτιμήσουν τα σημάδια των καιρών και τα μηνύματα της κοινωνίας που βράζει με ένα σωρό σοβαρά ζητήματα της καθημερινότητας. Αυτή η ψευτοελίτ η οποία κυβερνά τη χώρα και την οποία πρεσβεύει ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης ζει μέσα σε μια γυάλα, είναι σχεδόν όλοι τους αποκομμένοι από την πραγματική ζωή, δεν συμμερίζονται τον αγνό τρόπο που ο λαός προσεγγίζει τα προβλήματα. Οι απώλειες τους εκλογικά είναι δεδομένες και θα είναι τεράστιες.

Κώστας Πρώιμος: Ωστόσο το πολιτικό Σύστημα μάλλον σφυρίζει αδιάφορα, δεδομένου ότι παρά τα όσα διακινούνται ευρέως και κάνουν λόγο για Στάση και ΡΗΞΗ με επίκεντρο τη Συμφωνία των Πρεσπών, εντός της Νέας Δημοκρατίας, αρκετοί πολιτικοί αναλυτές τα διαψεύδουν. Ισχυρίζονται δε, ότι τελικά και οι “Καραμανλικοί” και οι “Σαμαρικοί” βουλευτές θα ψηφίσουν υπέρ….

Φαήλος Κρανιδώτης: Εγώ έγραψα ένα άρθρο στο οποίο απευθυνόμουν τόσο στον Αντώνη Σαμαρά όσο και στον Κώστα Καραμανλή, οι οποίοι είναι δύο πολιτικοί άνδρες που εκτιμώ…

Κώστας Πρώιμος: Επιτρέψτε μου να σας διακόψω πάλι, με τον Αντώνη Σαμαρά έχετε δηλώσει ότι είστε “φίλοι εν όπλοις…”

Φαήλος Κρανιδιώτης: Είμαστε φίλοι και πιστεύω ότι θα είμαστε για πάντα, καθώς αγαπώ τον ίδιο και εκτιμώ την οικογένεια του, εξάλλου έχουμε περάσει τόσα μαζί. Αυτό λοιπόν που έλεγα και αφορά αυτούς τους δύο σημαντικούς πολιτικούς άνδρες, δεν μπορεί αν κάποιος ανήκει στον συντηρητικό χώρο, να μην αναγνωρίσει ότι σε ορισμένα ζητήματα κράτησαν μια σωστή στάση. Θα επισημάνω ότι όλη η πολιτική πορεία του Αντώνη Σαμαρά σημαδεύτηκε από αυτό το ζήτημα αλλά και η στάση του Κώστα Καραμανλή στο Βουκουρέστι ο οποίος είναι και Μακεδόνας. Η υστεροφημία δεν διασφαλίζεται δια της παραλείψεως, γιατί ακούω και κάτι σενάρια, ότι δεν θα προσέλθουν αμφότεροι στη Βουλή και κάτι τέτοια. Προσωπικά πιστεύω ότι και οι δύο θα καταψηφίσουν και θα το δηλώσουν καθαρά, θα εξηγήσουν τους λόγους και θα παρακινήσουν και άλλους. Αν ω μη γένοιτο συμβεί κάτι τέτοιο από Βουλευτές και ψηφίσουν την Συμφωνία, αυτομάτως θα απεμπολίσουν το δικαίωμα τους να εκφράζουν και να εκπροσωπούν τον πατριωτικό χώρο…

Κώστας Πρώιμος: Και στο μείζονος σημασίας ζήτημα του Μεταναστευτικού η Κυβερνητική διαχείριση αν μη τι άλλο δεν είναι ξεκάθαρη…

Φαήλος Κρανιδιώτης: Μιλούσαν για κλειστά κέντρα κράτησης, μάλιστα έκαναν και δηλώσεις κάποιοι, επικροτώντας ουσιαστικά τις δικές μας θέσεις, τώρα είδατε όλοι την κυρία Γιόχανσον με τον κ. Μηταράκη δίπλα της με σταυρωμένα τα χέρια, σαν τον καλό μαθητή στο σχολείο…Τώρα μιλάνε για ανοιχτά κέντρα. Εν τω μεταξύ ακολουθούν και μια σχιζοφρενική πολιτική εφαρμόζοντας αποτροπή στον Έβρο, κυνηγώντας τις βάρκες στο Αιγαίο, ενώ από την άλλη συνεχίζονται οι παροχές, τα επιδόματα, τα τζάμπα σπίτια, τα οποία συνθέτουν έναν τεράστιο μαγνήτη ώστε να σηκωθούνε από την υποσαχάρια Αφρική και την Ασία και να έρθουν με όλα τους τα σόγια.

Κώστας Πρώιμος: Μια νευραλγικής φύσεως υπόθεση είναι ο περιορισμός της εγκληματικότητας… Ποιά είναι η δική σας θέση;

Φαήλος Κρανιδώτης: Κυβερνούν ήδη δυόμιση χρόνια και συζητάμε ακόμη για τον νόμο Παρασκευόπουλου. Ποιός τους εμποδίζει να αυστηροποιήσουν επιτέλους τις ποινές, για σημαντικά ποινικά αδικήματα, για παράδειγμα τα ισόβια να είναι ισόβια. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία.

Κώστας Πρώιμος: Εσείς ως επικεφαλής της Παράταξης “Νέα Δεξιά’ ήδη αποφασίσατε να συστρατευτείτε με τον κ. Θάνο Τζήμερο…

Φαήλος Κρανιδιώτης: Νομίζω ότι αυτή την περίοδο αμφότεροι διδάσκουμε στον πολιτικό χώρο, για το πως μπορούνε δύο άνθρωποι και δύο μηχανισμοί από εθελοντές και στελέχη που αφιερώνουν το υστέρημα του χρόνου τους στην πολιτική, να συγχρωτιστούν με γνώμονα το κοινό καλό και την προάσπιση των συμφερόντων της Πατρίδας μας. Έχουμε συνάψει μια συμφωνία δεκατριών σημείων την οποία ο καθένας μπορεί να την διαβάσει είτε στη ιστοσελίδα της “Νέας Δεξιάς” είτε της “Δημιουργίας Ξανά”. Την πρώτη Ιουλίου θα προχωρήσουμε και σε μια από κοινού δημόσια διαβούλευση στο Άλσος της Κηφισιάς. Συγκροτούμε τα κοινά μας ψηφοδέλτια ώστε να είμαστε έτοιμοι όποτε διεξαχθούν εκλογές. Αυτό που για μένα είναι σημαντικό σε αυτή την υπό εξέλιξη συνεργασία με τον Θάνο Τζήμερο, είναι ότι εμπεριέχει όλα τα απαραίτητα συστατικά της σοβαρότητας, της συνέπειας των λόγων, τα οποία αναζητούσαμε επί ματαίω με άλλους. Δυστυχώς και στον Πατριωτικό χώρο, παρατηρείται μια σημαντική έλλειψη σοβαρότητας, καθιστώντας ανέφικτες τις πολιτικές συνεργασίες με μακρά πνοή και προοπτική…

Κώστας Πρώιμος: Δίνετε τετραετία στην παρούσα Κυβέρνηση; Αν και απολαμβάνει μια σημαντική και οργανωμένη μιντιακή κάλυψη επί των τεραστίων λαθών της…

Φαήλος Κρανιδώτης: Κοιτάξτε, η παρούσα Κυβέρνηση δεν έχει αντίπαλο. Ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ κάνουν μια ντροπιαστική αντιπολίτευση, η οποία σε πολλές περιπτώσεις στρέφεται ανοήτως κατά των εθνικών μας συμφερόντων. Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη κινδυνεύει από τον εαυτό της, και την εσωτερική της φθορά, ενώ πρέπει να πω ότι σε ορισμένα κοινωνικά ζητήματα πάσχει από «Αριστερίτιδα». Φοβάται να παραδεχτεί ανοιχτά ότι στο Μεταναστευτικό προβάλει σοβαρή αντίσταση η Γερμανία, η οποία παρασύρει και τις Βρυξέλες στην υιοθέτηση μιας φιλοτουρκικής πολιτικής, η οποία επί της ουσίας βλάπτει τη χώρα μας αλλά και την ίδια την Ευρώπη. Μπορεί ο κ. Μητσοτάκης ακριβώς επειδή παίζει μόνος του να επιχειρήσει στο εγγύς μέλλον την διεξαγωγή διπλών εκλογών, ώστε να εκβιάσει την ψήφο των πολιτών, ενώ από την άλλη μεριά δεν θα ήθελαν με τίποτα τον Τσίπρα να ξανακυβερνήσει αυτή τη χώρα.

Κώστας Πρώιμος: Ωστόσο, ακριβώς επειδή ο ρόλος της Αντιπολίτευσης είναι “άχρωμος” παρά τις τρομερές εξελίξεις επί παντός επιστητού, ορισμένοι πιο ψύχραιμοι πολιτικοί παρατηρητές βλέπουν στον ορίζοντα συγκυβέρνηση..

Φαήλος Κρανιδιώτης: Δεν είναι μόνο άχρωμος ο ρόλος της αντιπολίτευσης αλλά και ασόβαρος. Είναι κάτι που το ακούμε χρόνια, αυτό το σενάριο περί συγκυβέρνησης και σίγουρα θα το ήθελαν και οι ξένοι. Θα ήμουν ο πιο ευτυχής άνθρωπος αν μπορούσα να ισχυριστώ ότι η χώρα πετάει, η κυβέρνηση χειρίζεται άψογα τα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, τα εθνικά μας θέματα, οπότε δεν έχω κανένα λόγο να ασχολούμαι με την πολιτική, παρά να αφοσιωθώ 100% με τη δουλειά μου και τους δικούς μου ανθρώπους. Δυστυχώς θα πάνε σε ένα νέο Μνημόνιο, το οποίο θα το “βαφτίσουν” αλλιώς, κάτι που θα τους υποχρεώσει σε ευρύτερες πολιτικές συναινέσεις εντός του Κοινοβουλίου.
Τα παραπάνω ενδέχεται να τους οδηγήσουν σε συρόμενη από τους Ευρωπαίους δανειστές, συγκυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ. Από την άλλη, η ποιότητα της Αντιπολίτευσης αντανακλά τα ελαττώματα που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ και τα μικρότερα Κόμματα, δηλαδή το ΜεΡΑ25 φέρει χαρακτήρες θεάτρου σκιών, άλλοι ανήκουν στον χώρο των πανηγυριτζίδων πουλώντας κηραλοιφές και αυθεντικές επιστολές του Ιησού, δηλαδή τι έχει να φοβηθεί από αυτούς ο Κυριάκος Μητσοτάκης; Το μοναδικό τους πολιτικό άγχος θα μπορούσε να τροφοδοτηθεί από την ανάδειξη μιας αυθεντικής Πατριωτικής δύναμης, η οποία δεν θα πηγαίνει – και θα δανειστώ μια έκφραση της συγχωρεμένης της Μαλβίνας: Δεν θα πηγαίνουν να διαπραγματεύονται καρέκλες για τους κώλους τους, κανείς δεν μιλά για την Ταμπακιέρα, ακόμη και η όποια σύναψη συνεργασιών μεταξύ τους πραγματεύεται ποια κυβερνητικά πόστα και πόσες Γενικές Γραμματείες θα μοιραστούν. Δεν συνεργάζονται για να συμφωνήσουν επί πολιτικών θέσεων. Υπάρχει αυτό που έλεγε ο Μπιθικώτσης: Όλοι στην ίδια σκάφη πλένουμε τα ρούχα μας, εμείς λέμε όχι δεν είναι έτσι, εγώ και ο Θάνος τα πλένουμε χώρια…

Κώστας Πρώιμος: Όποτε και αν διεξαχθούν εκλογές εκτιμάτε ότι ο κόσμος θα τιμωρήσει το Σύστημα; Έχουν ωριμάσει οι κοινωνικές συνθήκες που θα μπορούσαν να επιφέρουν σημαντικές πολιτικές ανατροπές και όχι μια από τα ίδια;

Φαήλος Κρανιδιώτης: Αυτό αποτελεί και μια προσωπική μου απορία. Δηλαδή κάθομαι και σκέφτομαι, πόσες φορές ακόμη πρέπει να τους κοροϊδέψουν; Μπορείς να κοροϊδέψεις λίγους για πολύ, πολλούς για λίγο αλλά όχι όλους για πάντα. Φάγανε τη φόλα με τους ΑΝΕΛ και το ΣΥΡΙΖΑ, την Χρυσή Αυγή τίποτα και εκεί, τον Βελόπουλο με τις κηραλοιφές και το ΜεΡΑ25… Εμείς ως συνεργασία με τον Θάνο Τζήμερο, δεν είμαστε κομμάτια της οικογενειοκρατίας, ούτε της ψευτοελίτ, ζούμε από τη δουλειά μας και υποστηρίζουμε εδώ και χρόνια τις ίδιες θέσεις. Θα δανειστώ μια ρήση του Ιωάννη Μεταξά και ας μην αρέσει σε πολλούς, ο οποίος έλεγε: Κάντε αυτό που πρέπει και ας γίνει το οτιδήποτε. Εμείς λοιπόν κάνουμε αυτό που πρέπει και που πιστεύουμε και ας αποφασίσει γιαυτό ο λαός…

Ακολουθήστε την “Ενημέρωση Πελοποννήσου” στο GOOGLE NEWS

– Στη σελίδα του Facebook
– Στην ομάδα

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version