Home Αργολίδα Γ. Γεωργόπουλος: Εκθέτει και εκτίθεται για άλλη μια φορά ο κύριος Λάμπρου

Γ. Γεωργόπουλος: Εκθέτει και εκτίθεται για άλλη μια φορά ο κύριος Λάμπρου

0

Ο κύριος Λάμπρου σε επιστολή του που δημοσίευσε στις 14 Σεπτεμβρίου 2021, σπεύδει να θριαμβολογήσει γιατί δήθεν με εξέθεσε, καθώς εγώ ανέφερα όντως σε προηγούμενη απάντησή μου προς εκείνον (τον κύριο Λάμπρου) ότι δεν έχει γίνει αποδοχή κληρονομιάς και μεταγραφή της δωρεάς του αείμνηστου Κωνσταντίνου Δημότση στο Υποθηκοφυλάκειο Μάσσητος. Μάλιστα αναφέρει ότι ψεύδομαι και ότι πρέπει να ανακαλέσω και να ζητήσω δημόσια συγνώμη για αυτή μου την αναφορά διότι είμαι αναξιόπιστος. Ας δούμε όμως με έγγραφα και ντοκουμέντα, όπως έχω μάθει να μιλάω, ποιο πρόσωπο παρουσιάζει τελικά ως αναξιόπιστο ο ίδιος ο κύριος Λάμπρου με την ανακοίνωσή του.

Ο Δήμος ανέθεσε στην κυρία Σταματίνα Δρούζα, Δικηγόρο, σύζυγο του κυρίου Λάμπρου, με απευθείας ανάθεση, απόλυτα νόμιμη και με διαφανή και νόμιμο τρόπο, ύψους μέχρι 18.000 ευρώ, ανάλογα με τις υπηρεσίες που θα παρασχεθούν, την υποβολή δικαιωμάτων της Δ.Ε Κρανιδίου στο Κτηματολόγιο και να εκτελέσει «…οποιαδήποτε άλλη εργασία…» και «…η αμοιβή θα υπολογιστεί με βάση τον αριθμό των δηλώσεων που θα υποβληθούν στο κτηματολόγιο και τις λοιπές συναφείς εργασίες που μπορεί να ανατεθούν στην ανάδοχο…», όπως ακριβώς αναφέρεται στην τροποποιημένη σύμβαση που υπογράφηκε στις 2/2/2021 μεταξύ της δικηγόρου και του Δήμου. Στις 17/6/2021 ο άμισθος ειδικός σύμβουλος, υπεύθυνος για θέματα κτηματολογίου, κύριος Δημαράκης απέστειλε με e mail στην κυρία Δρούζα όλα τα απαραίτητα έγγραφα που του είχε ζητήσει  και αφορούν τη διαθήκη του αείμνηστου Κωνσταντίνου Δημότση, όπως ο ίδιος με έχει ενημερώσει. Επειδή μέχρι τις 26/7/2021 ο κύριος Δημαράκης δεν είχε πάρει απάντηση, όπως με ενημέρωσε, απέστειλε εκ νέου στην κυρία Δρούζα δύο e mail. Στο μεν πρώτο αποστέλλει για δεύτερη φορά τα αιτούμενα έγγραφα και ζητάει από τη δικηγόρο να προτείνει στο Δήμαρχο, δηλαδή σε εμένα, τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν για τη μεταγραφή της δωρεάς.

Στο δε δεύτερο e mail δίνει εντολή και ζητάει μεταξύ άλλων από τη δικηγόρο να διενεργήσει έρευνα για τα ακίνητα του Δήμου τα οποία είτε έχουν μεταγραφεί είτε όχι από το 2011 και μετά σύμφωνα με τη σύμβαση που έχει υπογράψει η κυρία Δρούζα στις 2/2/2021. Στις 2/9/2021 η κυρία Δρούζα απάντησε με e mail προς τον κύριο Δημαράκη το οποίο έχει λάβει και αριθμό πρωτοκόλλου 6548/6453/3/9/2021 και το οποίο κοινοποίησε και σε εμένα μεταξύ άλλων αποδεκτών. Στο e mail αυτό αναγράφει ότι για την κληρονομία του Κωνσταντίνου Δημότση, απαιτείται συμβολαιογραφική αποδοχή αυτής από το Δήμο Ερμιονίδας και μεταγραφή της συμβολαιογραφικής αυτής πράξης στο Υποθηκοφυλακείο Μάσσητος. Γι αυτό απαιτείται να προσληφθεί συμβολαιογράφος που θα αναλάβει τη σχετική διαδικασία. Η κυρία Δρούζα όπως όλοι γνωρίζουμε στη μικρή τοπική μας κοινωνία, είναι μια αξιόλογη δικηγόρος με επαρκή επιστημονική κατάρτιση. Για το λόγο αυτό, η απάντησή της στις 2/9/2021 που προαναφέρω ήταν βαρύνουσας σημασίας για την εν λόγω υπόθεση.

Ο Δήμος δηλαδή, διόρισε δικηγόρο προκειμένου να τον κατευθύνει και να τον καθοδηγήσει καλύπτοντας από νομικής πλευράς και σύμφωνα με τη σύμβαση και την τροποποίηση αυτής και την εντολή του κυρίου Δημαράκη, προς τα συμφέροντα του Δήμου. Έτσι, η αναφορά μου ότι δεν έχει γίνει μεταγραφή της κληρονομίας του αείμνηστου Κωνσταντίνου Δημότση στηρίχθηκε απολύτως στη γραπτή δήλωση της νομικής συμβούλου του Δήμου για το συγκεκριμένο θέμα. Η παραπάνω λανθασμένη, όπως αποδείχτηκε από τον κύριο Λάμπρου, αναφορά της κυρίας Δρούζα, κρίνω ότι οφείλεται σε αμέλεια ;

Ο κύριος Λάμπρου έσπευσε μετά την ανακάλυψή του αυτή στις 13/9/2021, να θριαμβολογήσει με τους ομοίους του και να μετατρέψει το θέμα σε αντιπολιτευτικό επιχείρημα εις βάρος μου, ωσάν να ευθύνομαι εγώ ως Δήμαρχος που η σύζυγός του ως δικηγόρος του Δήμου για το συγκεκριμένο θέμα, μας έδωσε αυτή τη νομική άποψη. Αυτό πραγματικά είναι από τα παράδοξα που μόνο ο κύριος Λάμπρου μπορεί να σκεφτεί. Συνεπεία ωστόσο της παραπάνω αποκάλυψης του κυρίου Λάμπρου, ότι δηλαδή η επιστημονική άποψη της κυρίας Δρούζα ήταν λάθος, είμαι υποχρεωμένος ως Δήμαρχος, θεσμικά και νομικά, να ζητήσω την παραίτηση της κυρίας Δρούζα από τα καθήκοντά της για θέματα κτηματολογίου, να λάβει την αμοιβή της για τις μέχρι τώρα παρεχόμενες υπηρεσίες της και να παραδώσει τους φακέλους των ακινήτων που βρίσκονται σε εκκρεμότητα, καθόσον η συνεργασία του Δήμου με τους επ΄ αμοιβή δικηγόρους εδράζεται στην αξιοπιστία και την εμπιστοσύνη αμφότερων των μερών. Θέλω να τονίσω στον κύριο Λάμπρου και σε όποιον αφορά, ότι η απέλπιδα προσπάθεια να με εκθέσουν θα τους επιστρέφεται με ντοκουμέντα και θα είναι καλό να αναρωτηθεί ποιον τελικά εξέθεσε ο κύριος Λάμπρου και από ποιον πρέπει να ζητήσει συγνώμη. Το κτηματολόγιο καθώς και όλο το πρόγραμμα για την τάξη του Δήμου και την ανάπτυξη του τόπου θα προχωρήσουν και θα ολοκληρωθούν όσα εμπόδια ακούσια ή εκούσια θέσουν κάποιοι με τις αλόγιστες συμπεριφορές τους.

ΥΓ 1 : Χαίρομαι σε κάθε περίπτωση που ο κύριος Λάμπρου, σιωπηρά αποδέχτηκε όσα του ανέφερα σε προηγούμενη ανάρτηση σχετικά με το έργο της παρούσας δημοτικής αρχής. Μόνο στο χτεσινοβραδινό δημοτικό συμβούλιο ψήφισε και ο ίδιος παραλαβή τεσσάρων έργων και σύσταση επιτροπής για παραλαβή άλλων δέκα έργων. Ούτε αυτό το πρόσεξε;

ΥΓ 2: Δεν μας είπε τίποτα για το τελεσίγραφό του να αποσυρθούν μέχρι 31/8/2021 δύο στελέχη της παράταξής του που επιτελούν σημαντικό έργο σε απόλυτη και άριστη συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή.

ΥΓ 3 : Δεν μας είπε τίποτα για τα απορρίμματα επί της δικής του θητείας στη Δημοτική Αρχή και τις φωτογραφίες που του αφιερώσαμε.

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΝΤΑΙ ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version