Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου, 2022
Περιφέρεια"Κύριε Νίκα, υποκλινόμαστε στην… Αυτού Μεγαλειότητα σας, ως απόλυτου εκφραστή του πολιτικού εξευτελισμού...

“Κύριε Νίκα, υποκλινόμαστε στην… Αυτού Μεγαλειότητα σας, ως απόλυτου εκφραστή του πολιτικού εξευτελισμού του θεσμού του Περιφερειάρχη”

Ως επιτομή του λαϊκισμού, του ετσιθελισμού και του αυταρχισμού χαρακτηρίζεται η πολιτική συμπεριφορά του κ.Νίκα σε ό,τι αφορά τις παρεμβάσεις και τα έργα της Περιφερειακής Αρχής στις πυρόπληκτες περιοχές της Γορτυνίας.

Ο κ.Νίκας αγνοώντας εντελώς και υποβαθμίζοντας την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου σχετικά με τη διαχείριση δράσεων και έργων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προέκυψαν από τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές στην Αρκαδία, τη Λακωνία και τη Μεσσηνία, αποφάσισε να αποστείλει έγγραφο(!) στον Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Αρκαδίας για να τον ενημερώσει σχετικά με την απόφαση του για υλοποίηση συγκεκριμένων έργων, περίπου 5.000.000€ στις πληγείσες περιοχές της Γορτυνίας.

Ο κ.Νίκας μάλιστα αποφάσισε μόνος του και τον αριθμό των έργων και την κατηγοριοποίηση τους με βάση τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους και τους προϋπολογισμούς τους, οι οποίοι βέβαια κινούνται στο ρυθμό του περίπου…

Ο κ.Περιφερειάρχης ξεπερνώντας κάθε όριο  αποφάσισε επίσης μόνος του για τους προϋπολογισμούς αλλά και τους φορείς χρηματοδότησης στο περίπου…

Τη συγκεκριμένη μάλιστα απόφαση του την κοινοποιεί, μεταξύ άλλων, στον Αναπτυξιακό Οργανισμό του Πάρνωνα και στο Δασαρχείο Βυτίνας (!).

Ο κ.Περιφερειάρχης θεωρεί ότι έχει το δικαίωμα να ξεπερνά τις διοικητικές διαδικασίες όπως προβλέπονται από την κείμενη Νομοθεσία και τις αποφάσεις που θα έπρεπε να λαμβάνουν τα αρμόδια Συλλογικά Όργανα και οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου, μπορεί να τις λαμβάνει ο ίδιος αντικαθιστώντας τους πάντες και τα πάντα(!).

Με ποιο δικαίωμα ο κ.Νίκας προαποφασίζει και προαναγγέλλει σύναψη προγραμματικών συμβάσεων όταν σύμφωνα με το Νόμο αυτό αποτελεί αποκλειστική αρμοδιότητα της Οικονομικής Επιτροπής;

Με  ποια αρμοδιότητα καθορίζει την κατανομή των έργων και τους προϋπολογισμούς καθώς και τα χρηματοδοτικά εργαλεία που θα διαθέσουν τους αντίστοιχους πόρους χωρίς να έχουν ενημερωθεί τα αρμόδια Συλλογικά Όργανα;

Την ίδια χρονική στιγμή στο Δήμο Γορτυνίας έγινε ευρεία συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο ως αρμόδιο Συλλογικό Όργανο αποφάσισε την υλοποίηση συγκεκριμένων έργων για την αντιμετώπιση των καταστροφών μετά τις πρόσφατες πυρκαγιές.

Τελικά αποδείχθηκε ότι όταν ο κ.Νίκας δήλωνε δημόσια ότι «Περιφερειάρχης είμαι εγώ» εννοούσε «η Περιφέρεια είμαι  ΕΓΩ»(!).

Θα είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον να μας απαντήσει ο «Λουδοβίκος» της Πελοποννήσου για ποιό λόγο κοινοποίησε το «χρυσόβουλο» του στο Δασαρχείο της Βυτίνας(!).

Υγ. Χρυσόβουλο: Επίσημο αυτοκρατορικό έγγραφο, το οποίο φέρει την υπογραφή και τη χρυσή σφραγίδα (βούλα) του Αυτοκράτορα.

Ακολουθήστε την ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ στο GOOGLE NEWS

Στη σελίδα του Facebook – Στην ομάδα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα