ΑργολίδαΝαύπλιο: Η Επίσκεψη της Πρόεδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου

Ναύπλιο: Η Επίσκεψη της Πρόεδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου

Ο Δήμος Ναυπλιέων χθες Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου υποδέχτηκε στην πόλη του Ναυπλίου την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατά την διήμερη επίσκεψή της συνοδεύεται από τον Δήμαρχο Ναυπλιέων Δημήτριο Κωστούρο ο οποίος μαζί με τον Καθηγητή Διεθνούς Δικαίου Στυλιανό Περράκη της παρουσίασαν μεταξύ άλλων και το πρόγραμμα των φετινών 16ων Διεθνολογικών Συναντήσεων.

Ο δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος από την πλευρά του αφού πρώτα ευχαρίστησε την Πρόεδρο Της Δημοκρατίας για την φετινή παρουσία της που συμπίπτει και με τα 200 χρόνια από τη Ελληνική Επανάσταση, της εξέφρασε την ιδιαίτερη τιμή που αισθάνεται να την υποδέχεται στην πόλη του Ναυπλίου την πρώτη πρωτεύουσα του Ελληνικού Κράτους, απονέμοντάς της παράλληλα τιμητική πλακέτα στη μνήμη του Ι. Καποδίστρια.

Η κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου κατά την επίσκεψή της παρακολούθησε τις εργασίες τις 16η Περιόδου Διεθνολογικών Συναντήσεων και την ειδική επετειακή εκδήλωση για τον Ι. Καποδίστρια «Ο Ιωάννης Καποδίστριας ως υπόσχεση για το μέλλον». Στη συνέχεια στο ίδιο πλαίσιο των Συναντήσεων συμμετείχε στην απονομή Βραβείων «Α. Πολυζωίδης – Γ. Τερτσέτης για την Δικαιοσύνη και το Δίκαιο», καθώς και Αριστείων «Ι. Καποδίστριας».

Από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Αριστείο «Ιωάννης Α. Καποδίστριας» στους:
Μαριέττα Γιαννάκου, Βουλευτή Επικρατείας
Κωνσταντίνο Τσουκαλά, Επισκέπτη Καθηγητή Ευρωπαϊκών και Αμερικανικών Πανεπιστημίων
Δρ. Σωτήρη Μουσούρη, πρώην Επίκουρο Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών,
και το Βραβείο «Α. Πολυζωίδης – Γ. Τερτσέτης» για τη Δικαιοσύνη και το Δίκαιο στους:
Εμμανουήλ Ρούκουνα, Ακαδημαϊκό,
Emmanuel Decaux, Ομότιμο Καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Paris II,
Νικηφόρο Διαμαντούρο, Ακαδημαϊκό.

Η πρώτη πολίτης της χώρας σήμερα 27 Σεπτεμβρίου παρακολούθησε την ετήσια τελετή μνήμης για τον Ιωάννη Καποδίστρια στον Ι.Ν Αγ. Σπυρίδωνα, με το τελετουργικό να περιλαμβάνει την απόδοση Τιμών και Κατάθεση Στεφάνων στο άγαλμα του Κυβερνήτη. Η Πρόεδρος Της Δημοκρατίας ολοκλήρωσε την επίσκεψη της με την ομιλία της στο Βουλευτικό.

Ο Δήμος Ναυπλιέων θα είναι πάντα πρωτοπόρος δράσεων και εκδηλώσεων ώστε να παραμείνει αναλλοίωτη η πολιτιστική και η ιστορική κληρονομιά του τόπου μας, μένοντας και επιμένοντας σε μια ιδιαίτερη βαρύτητα στις δράσεις και εκδηλώσεις που αναβιώνουν και αναδεικνύουν την ιστορία και την φυσική ομορφιά του τόπου μας.

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα