Παρασκευή, 19 Αυγούστου, 2022
ΑργολίδαΤο ασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης επιτείνει την ανασφάλεια των νέων

Το ασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης επιτείνει την ανασφάλεια των νέων

Ο Ανδρέας Πουλάς κατά την συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων μεταξύ άλλων ανέφερε τα εξής:

Διανύουμε για άλλη μία φορά μία δύσκολη περίοδο για τη χώρα μας με την πανδημία να βρίσκεται σε έξαρση και την κοινωνία απογοητευμένη από τους κυβερνητικούς χειρισμούς στο θέμα των πυρκαγιών και τις τεράστιες καταστροφές που προκάλεσαν.

Σε αυτά να προστεθεί η δυσλειτουργία που αναμένεται στις δομές υγείας της χώρας λόγω της αναστολής εργασίας των ανεμβολίαστων υγειονομικών γιατί στην πραγματικότητα η κυβέρνηση δεν είχε κανένα σχέδιο για την αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης.

Η κυβέρνηση σήμερα φέρνει προς ψήφιση ένα νομοσχέδιο που όχι μόνο  δεν αποτελεί πολιτική προτεραιότητα, αλλά έχει και αμφίβολη αποδοτικότητα, καθώς αυτό που ουσιαστικά κάνει είναι να τζογάρει τις ασφαλιστικές εισφορές των νέων εργαζόμενων, με αντίτιμο ένα άκρως αμφισβητούμενο προσδοκώμενο κέρδος.

Νομοθετείτε για τους νέους ασφαλισμένους και τους εργαζόμενους μέχρι 35 ετών χωρίς αυτοί να είναι επαρκώς πληροφορημένοι καθώς επιλέξατε να αποφύγετε την κοινωνική ζύμωση, τον εξαντλητικό διάλογο με τους κοινωνικούς φορείς και την επίτευξη συναινέσεων, όπως απαιτεί η χάραξη μακροπρόθεσμων πολιτικών σε ένα τόσο ευαίσθητο τομέα όπως είναι η διαχείριση των ασφαλιστικών εισφορών και η διασφάλιση αξιοπρεπών  συντάξεων.

Και στο πεδίο του ασφαλιστικού, λειτουργείτε υπέρ των αγορών και των ιδιωτικών συμφερόντων χωρίς να υπάρχουν τα θεσμικά αναχώματα υπέρ των αδυνάτων, συντηρώντας και αυξάνοντας ένα καθαρά ταξικό τρόπο διακυβέρνησης.

Νομοθετείτε σαν να μην βρίσκεστε στην Ελλάδα την εποχή της πανδημίας. Και κυρίως, κυβερνάτε υποτιμώντας τη νοημοσύνη των πολιτών, με υποσχέσεις και προσδοκίες χωρίς αντίκρισμα.

Ακολουθήστε την ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ στο GOOGLE NEWS

Στη σελίδα του Facebook – Στην ομάδα

Δείτε εδώ το βίντεο:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα