Ελλάδα«Το όραμα της κυβέρνησης για το ΕΣΥ σταματάει στις παρατάσεις πρόχειρων και...

«Το όραμα της κυβέρνησης για το ΕΣΥ σταματάει στις παρατάσεις πρόχειρων και αποσπασματικών μέτρων»

«Το όραμα της κυβέρνησης για το ΕΣΥ σταματάει στις παρατάσεις πρόχειρων και αποσπασματικών μέτρων»

Ο Ανδρέας Πουλάς κατά τη β’ ανάγνωση στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής του σχεδίου νόμου: «Κύρωση της από 26.7.2021 τροποποίησης και αντικατάστασης της από 3.6.2019 επιμέρους Σύμβασης Δωρεάς για το Έργο VI της από 6.9.2018 Σύμβασης Δωρεάς μεταξύ του Ιδρύματος “Κοινωφελές Ίδρυμα Σταύρος Σ. Νιάρχος” και του Ελληνικού Δημοσίου για την ενίσχυση και αναβάθμιση των υποδομών στον τομέα της υγείας και των παραρτημάτων της και άλλες επείγουσες διατάξεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19» μεταξύ άλλων ανέφερε τα εξής:

  • Το Κίνημα Αλλαγής είναι υπέρμαχο των δωρεών και της αξιοποίησης τους προς όφελος της κοινωνίας.
  • Θεωρούμε ότι οι δωρεές, όσες έχουν γίνει μέχρι σήμερα και όσες θα γίνουν στο μέλλον, αποτελούν πολύ μεγάλη βοήθεια για το ταλαιπωρημένο και αποδυναμωμένο Εθνικό Σύστημα Υγείας, αλλά τείνουν να γίνουν ο βασικός τρόπος ενίσχυσής του, καθώς η Πολιτεία απουσιάζει ηχηρά από την πολιτική ενδυνάμωσης του ΕΣΥ.
  • Στο παρόν νομοσχέδιο φέρνετε για πολλοστή φορά παρατάσεις, φαντάζομαι ότι θα έχετε χάσει και εσείς οι ίδιοι τον λογαριασμό και σε καμία διάταξη δεν υπάρχει ίχνος μακροπρόθεσμης πολιτικής.
  • Το όραμά σας για τη στελέχωση του ΕΣΥ περιορίζεται στην σύναψη συμβάσεων ορισμένου χρόνου επικουρικού προσωπικού, παρόλο που οι ελλείψεις στις δημόσιες δομές υγείας είναι τεράστιες.
  • Μέσα στα δύο χρόνια της πανδημίας πείτε μας πόσες προκηρύξεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού έχετε κάνει; Σε ποιο στάδιο βρίσκεται η υλοποίηση αυτών των διαγωνισμών; Πόσοι μόνιμοι γιατροί και νοσηλευτές έχουν αναλάβει υπηρεσία; Πόσες θέσεις ιατρικού προσωπικού από αυτές κηρύχθηκαν άγονες;.
  • Θα θέλαμε να πάρετε μία ξεκάθαρη θέση όσον αφορά στο μισθολόγιο των υγειονομικών. Οι γιατροί της χώρας μας εργάζονται με τις χαμηλότερες μηνιαίες αποδοχές στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
  • Πρέπει κάποια στιγμή να δοθεί λογαριασμός για τα ποσά που δαπανήθηκαν για την πανδημία και από που προήλθαν αυτά.
  • Η αλήθεια είναι όμως ότι μέχρι σήμερα φανήκατε κατώτεροι των περιστάσεων όσον αφορά την εμπλοκή της ΠΦΥ στην πανδημία. Σας είχαμε επανειλημμένα επισημάνει το ρόλο που θα μπορούσε να διαδραματίσει στη διαχείριση των περιστατικών COVID, αλλά εσείς επιλέξατε να πνίγετε τα νοσοκομεία σε κάθε έξαρση της πανδημίας.
  • Η μάχη κατά της πανδημίας απαιτεί συντονισμένες προσπάθειες, σχέδιο και αποφασιστικότητα, στοιχεία τα οποία η κυβέρνηση δεν έχει δείξει ότι διαθέτει μέχρι σήμερα.

Δείτε εδώ το βίντεο:

Ακολουθήστε και διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google news
– Στη σελίδα μας στο Facebook
– Στην ομάδα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα