ΑργολίδαΑργολίδα: Στις καλένδες παραπέμπει η κυβέρνηση τη δημιουργία ΚΕ.Π.Α.

Αργολίδα: Στις καλένδες παραπέμπει η κυβέρνηση τη δημιουργία ΚΕ.Π.Α.

Αναφορικά με την απάντηση του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων ο κ. Πουλάς έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η δημιουργία ΚΕ.Π.Α. στην Αργολίδα αποτελεί ένα πολυετές αίτημα των πολιτών του Νομού μας για να σταματήσει επιτέλους η ταλαιπωρία που υφίστανται, καθώς για να λάβουν πιστοποίηση αναπηρίας αναγκάζονται να διανύσουν αποστάσεις που πολλές φορές φτάνουν στα 150 και 200 χιλιόμετρα.

Η κυβέρνηση οφείλει να ανταποκριθεί άμεσα σε αυτό το αίτημα χωρίς καθυστέρηση και αόριστες υποσχέσεις αλλά με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

Είναι πάγια θέση μας ότι η Πολιτεία οφείλει να στηρίζει τα άτομα με αναπηρία και να ενεργεί με γνώμονα την αξιοπρεπή και ανθρώπινη αντιμετώπισή τους».

Ακολουθεί το κείμενο της απάντησης του Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Παναγιώτη Τσακλόγλου:

Σε απάντηση στην ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής, κ. Ανδρέας Πουλάς σχετικά με την ανάγκη δημιουργίας Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.) στο Νομό Αργολίδας, σας γνωρίζουμε τα εξής:

«Στον e-Ε.Φ.Κ.Α. έχουν συσταθεί και λειτουργουν πενήντα ένα (51) σημεία διενέργειας Υγειονομικών Επιτροπών ΚΕ.Π.Α. πανελλαδικά, με βασικό κριτήριο τον αριθμό των εκκρεμών αιτημάτων ανά περιοχή και τον βαθμό δυσκολίας εξυπηρέτησής τους από τα ΚΕ.Π.Α. όμορων περιοχών.

Η συγκρότηση και ο προγραμματισμός υγειονομικών επιτροπών ΚΕ.Π.Α. αποτελεί μία πολυπαραμετρική διαδικασία, η οποία προϋποθέτει την συμπλήρωση ικανού αριθμού εκκρεμών περιστατικών ανά ιατρική ειδικότητα.

Πιο συγκεκριμένα αναφορικά με τη γεωγραφική περιοχή της Πελοποννήσου, λειτουργούν έξι (6) μόνιμα σημεία διενέργειας Υγειονομικών Επιτροπών ΚΕ.Π.Α. στις πόλεις: Πάτρα, Κόρινθο, Τρίπολη Πύργο, Καλαμάτα, Σπάρτη και στον Νομό Αργολίδας διενεργούνται περιοδικά υγειονομικές επιτροπές, ανάλογα με τις ανάγκες που προκύπτουν και αφορούν σε άτομα με αδυναμία μετακίνησης.

Τέλος, επισημαίνεται ότι ο e-Ε.Φ.Κ.Α. καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την ταχύτερη και επαρκέστερη αντιμετώπιση των διαρκώς αυξανόμενων αναγκών των κατοίκων του Νομού Αργολίδας. Για το λόγο αυτό θα εξεταστούν επιπρόσθετα τα ποσοτικά και ποιοτικά χαρακτηριστικά που αφορούν στα περιστατικά που αξιολογούνται από τις υγειονομικές επιτροπές ώστε να ερευνηθεί η δυνατότητα λειτουργίας σημείου διενέργειας Υγειονομικών Επιτροπών ΚΕ.Π.Α. στην Αργολίδα.»

Ακολουθήστε και διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google news
– Στη σελίδα μας στο Facebook
– Στην ομάδα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα