Η αλήθεια για τις τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στο Δήμο Ερμιονίδας

Γράφει ο Παύλος Δαγρές

Η έντονη πλέον δημόσια αντιπαράθεση έχει να κάνει με αυτό που πολύ σωστά η δημοτική αντιπολίτευση υποστηρίζει ότι τα ανταποδοτικά ποσά από τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας που αναλογούν σε περιοχές εντός ορίων του Δημοτικού Διαμερίσματος όπου είναι εγκατεστημένος ο σταθμός και διέρχεται η γραμμή σύνδεσης ΑΝΑΛΩΝΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΚΕΙ ΟΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ;

Μάλιστα η αντιπολίτευση κατηγορεί τον Δήμαρχο ότι δεν διευκρινίζει με σαφήνεια αν αυτό το δέχεται ή όχι.
Κύριοι της αντιπολίτευσης ο νυν Δήμαρχος όταν ήταν στην αντιπολίτευση είχε απευθυνθεί στον κύριο Εισαγγελέα καταγγέλλοντας την τότε δημοτική αρχή για μη εφαρμογή των νόμων τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι σύμφωνα με το νόμο 3468/2006 και τροποποιητικό του Ν. 3851/2010 ΤΟ 80% των ανταποδοτικών τελών από τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας που αναλογούν σε περιοχές εντός ορίων του Δημοτικού Διαμερίσματος όπου είναι εγκατεστημένος ο σταθμός που διέρχεται η γραμμή σύνδεσης «ΑΝΑΛΩΝΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΚΕΙ ΟΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ».

Κύριοι της αντιπολίτευσης του Δήμου Ερμιονίδας επαναλαμβάνεται αυτά που ο νυν Δήμαρχος είχε καταγγείλει στον κ. Εισαγγελέα στις 27/6/2017. Σήμερα ο Δήμαρχος άλλαξε θέση;
Δεν νομίζουμε. Διότι πέραν των πολιτικών ευθυνών που θα προέκυπταν του «άλλα έλεγα ως αντιπολίτευση και άλλα πράττω ως Δήμαρχος» προκύπτουν και ποινικές ευθύνες σύμφωνα με την ερμηνεία του Ν. 3468-Ν.3851/2010 που ο ίδιος έχει δώσει στην καταγγελία που είχε απευθύνει προς τον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου στις 27-6-2007.

Συγκεκριμένα εκτός των άλλων ο νυν Δήμαρχος στην τότε αναφορά του τονίζει:
«Ύστερα από τα παραπάνω προκύπτει ότι τα κονδύλια της πιο πάνω κατηγορίας του ειδικού τέλους είναι ανεξάρτητα και δεν πρέπει να συγχέονται με οτιδήποτε άλλο εκτός από αυτά που ορίζει ο Ν. 3468/2006 Ν3851/2010. Από την παραπάνω περιγραφόμενη σχεδόν επιγραμματική διαδικασία καταφαίνεται ότι τα χρήματα αυτά που προέρχονται από τη χρήση ΑΠΕ ΑΝΑΛΩΝΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΚΕΙ ΟΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ.

Μετά από όλα αυτά που έγιναν στο παρελθόν μήπως κύριοι της αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ερμιονίδας δεν αντιληφθήκατε τι είπε και τι εννοούσε ο Δήμαρχος για το επίμαχο θέμα για το οποίο στο παρελθόν ήταν πρωτοπόρος;

Αντίθετα πιστεύουμε ότι τόσο ο Δήμαρχος όσο και η αντιπολίτευση θα πρέπει να καταγγείλουν τα τοπικά συμβούλια που κατά παράβαση του νόμου δεν έχουν ιεραρχήσει και δεν έχουν καταθέσει προτάσεις για τα απαραίτητα έργα στο Δημοτικό διαμέρισμα τους.

ΠΑΥΛΟΣ ΔΑΓΡΕΣ
ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ
ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ
ΣΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ
ΤΗΛ. 6943570958

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στο Facebook και στο Google News

Ειδήσεις από: Ναύπλιο Άργος Ερμιονίδα Τρίπολη –Κορινθία Αθλητικά Άρθρα – Αποκλειστικές Έρευνες και Συνεντεύξεις.

Γερανιός-2
ROZOS
porto-panorama
carrera
bias savvas
NTAI-DANAH
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Shadow

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Τελευταίες ειδήσεις

Τα πιο δημοφιλη