ΕλλάδαΗ υπογραφή της Ολυμπιακής Εκεχειρίας οδηγός ειρήνης και συμφιλίωσης των κρατών

Η υπογραφή της Ολυμπιακής Εκεχειρίας οδηγός ειρήνης και συμφιλίωσης των κρατών

Ο Γενικός Γραμματέας Πολιτισμού κ. Γιώργος Διδασκάλου παρευρέθηκε στην τελετή εγκαινίων ανακαίνισης των εγκαταστάσεων της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας στην Αρχαία Ολυμπία. Διαβάστε τι αναφέρει σχετικά για το παραπάνω θέμα:

Εχθές είχα την τιμή να εκπροσωπήσω το ΥΠΠΟΑ και την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κα Λίνα Μενδωνη στην τελετή εγκαινίων ανακαίνισης των εγκαταστάσεων της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας στην Αρχαία Ολυμπία. Τόσο η σπουδαιότητα του έργου ανακαίνισης, όσο και η αναβάθμιση της φιλοξενίας του ιδιαίτερου αυτού χώρου αποτελεί σταθμό για την πορεία εξέλιξης της ΔΟΑ στο μέλλον.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων οι Δήμαρχοι της Αρχαίας Ολυμπίας κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος, της΄Ηλιδας κ. Γιάννης Λυμπέρης και της Σπάρτης κ. Πέτρος Δούκας, φιλοξενήθηκαν στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αρχαίας Ολυμπίας και υπέγραψαν τη Διακήρυξη της Ολυμπιακής Εκεχειρίας, αναδεικνύοντας για άλλη μια φορά το ρόλο των Ολυμπιακών Αγώνων ως σύμβολο ειρήνης και ενότητας.Τη δήλωση συνυπέγραψαν ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Τόμας Μπαχ και η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κα Κατερίνα Σακελλαροπούλου αλλά και άλλες εξέχουσες προσωπικότητες όπως ο Πρόεδρος της ΕΟΕ και μέλος της ΔΟΕ κ. Σπύρος Καπράλος, ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας κ. Ισίδωρος Κούβελος, ο πρώην Πρωθυπουργός και Πρόεδρος του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας κ. Γιώργος Παπανδρέου, η πρώην Υπουργός κ. Φάνη Πετραλιά και ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Νεκτάριος Φαρμάκης.

Από πλευράς του ΥΠΠΟΑ ήταν ιδιαίτερη η τιμή να υπογράψω και εγώ προσωπικά το σημαντικό αυτό κείμενο συμφιλίωσης και ειρήνης των κρατών το οποίο με την υποστήριξη του Ο.Η.Ε θα πρέπει άμεσα να γίνει και πράξη σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα