ΕλλάδαΜε σύμπνοια και ενότητα οι Ξενοδόχοι απέναντι στα φλέγοντα θέματα της ελληνικής...

Με σύμπνοια και ενότητα οι Ξενοδόχοι απέναντι στα φλέγοντα θέματα της ελληνικής ξενοδοχίας

Παρουσία του Υπουργού Τουρισμού κ. Βασίλη Κικίλια, της ηγεσίας των Εργοδοτικών Συλλογικών Φορέων Τουρισμού και την εμβληματική παρουσία Προέδρων και Μελών Δ.Σ. Ενώσεων Ξενοδόχων από όλη την Ελλάδα, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2021, στο Electra Palace Athens, η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (Π.Ο.Ξ.).

Κατά τη διάρκεια των εργασιών της Γ.Σ. τονίστηκε η σημασία της συνέχισης της στενής συνεργασίας με την Πολιτεία και όλους τους συναρμόδιους φορείς, καθώς και η αναγκαιότητα υλοποίησης ολοκληρωμένης δέσμης μέτρων για τις κατηγορίες των ξενοδοχείων που αντιμετωπίζουν τα μεγαλύτερα προβλήματα. Παράλληλα ζητήθηκε η αξιοποίηση του σχεδίου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για παράταση των κρατικών ενισχύσεων, λόγω της πανδημίας, έως και την 30η Ιουνίου του 2022.

Στα πλαίσια των εργασιών της Γ.Σ. της Π.Ο.Ξ. ο Υπουργός Τουρισμού κ. Βασίλης Κικίλιας δήλωσε μεταξύ άλλων: «Είναι τιμή μου που συμμετέχω, που καλούμαι να συμπορευτώ μαζί σας. Ο τουρισμός είναι η ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας και μαζί θα βρίσκουμε λύσεις σε όποια προβλήματα προκύπτουν. Η χώρα έδωσε πολύ μεγάλη μάχη μέσα στην πανδημία να προφυλάξει το τουριστικό της προϊόν, να ενισχύσει την τουριστική εμπειρία, να αναβαθμίσει υποδομές. Αυτό θα κάνουμε με δημόσιες επενδύσεις 320 εκατ. ευρώ για τον τουρισμό, μέσα από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης. Καταλαβαίνουμε ότι το υπουργείο Τουρισμού έχει πολλές συναρμοδιότητες και με άλλα υπουργεία. Η δική μας δουλειά είναι, με σωστή στρατηγική να προχωράμε μπροστά με σταθερά και διεκδικητικά βήματα. Ένα στα τέσσερα ευρώ του ΑΕΠ της χώρας προέρχονται από τον τουρισμό. Είμαστε εδώ με ειλικρινή διάθεση συνεργασίας και για κάποια θέματα που έρχονται από το παρελθόν. Μαζί θα στηρίξουμε πρώτα απ’ όλα τους εργαζόμενους στον τουρισμό και όλα τα επαγγέλματα που κινούνται γύρω από τον τουρισμό. Στρατηγικοί εταίροι και συμπαίκτες μας σε αυτήν την προσπάθεια, είστε εσείς οι ξενοδόχοι».

 Ο Πρόεδρος της Π.Ο.Ξ. κ. Γρηγόρης Τάσιος αναφέρθηκε εκτενώς στους λόγους που συνέβαλαν στη θετική αποτίμηση της θερινής τουριστικής περιόδου ενώ επεσήμανε ότι «στο τέλος της μέρας αποδεικνύεται πάντα, πως κανένας δεν μπορεί μόνος του, όσο μεγάλος κι αν είναι. Χρειάζεται να ενωθούν πολλές δυνάμεις για να φέρουμε χειροπιαστά και μετρήσιμα αποτελέσματα. Αυτό αποδείχθηκε και στη φετινή σεζόν. Πήγε καλύτερα απ’ όσο αναμενόταν και όλοι είμαστε μέρος αυτής της επιτυχίας διότι έπαιξαν πολλοί παράγοντες ρόλο»,

Ο Πρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου κ. Κων/νος Μαρινάκος με τη σειρά του επισήμανε ότι «θεωρείται πλέον αναγκαία  η ενεργοποίηση τουριστικών πολιτικών που να εστιάζουν σε μια πιο ισόρροπη τουριστική ανάπτυξη, με έμφαση στις πολιτικές ενίσχυσης της ορεινής-ηπειρωτικής Ελλάδας και την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. Υψίστης σημασίας επίσης κρίνεται η διατήρηση, με κάθε δυνατό μέσο, του θετικού κλίματος που έχει διαμορφωθεί την φετινή χρονιά σε σχέση με το 2020, η αναδιαμόρφωση της εθνικής και περιφερειακής τουριστικής στρατηγικής με βάση τις νέες τάσεις του ταξιδιού που επέφερε η πανδημία covid-19,  στις οποίες ο ξενοδοχειακός κλάδος  θα πρέπει να ανταποκριθεί με γρήγορα αντανακλαστικά ιδίως ως προς την καινοτομία και τον  ψηφιακό μετασχηματισμό. Τέλος στην κορυφή της ατζέντας θα πρέπει να τεθούν ένα διαρκές πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων για την δημιουργία και αναβάθμιση υποδομών και αναδομών, ένα στοχευμένο πρόγραμμα τουριστικής εκπαίδευσης και κατάρτισης και μια οικονομική πολιτική που θα ευνοεί επι της ουσίας τη βιωσιμότητα των τουριστικών επιχειρήσεων»

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα