ΑργολίδαΝαύπλιο: Εγκαίνια του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής

Ναύπλιο: Εγκαίνια του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής

Ο Δήμος Ναυπλιέων και ο ΔΟΠΠΑΤ πραγματοποίησε σήμερα Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2021 τα εγκαίνια λειτουργίας του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής το οποίο βρίσκεται στην παραλιακή οδό Ναυπλίου – Νέας Κίου, στην περιοχή Ραμαντάνι.

Το Πάρκο έχει σαν στόχο την ενημέρωση και την εκπαίδευση κυρίως παιδιών και νέων ανθρώπων σε θέματα οδικής ασφάλειας και προστασίας της ζωής ενώ πληροί τις Ευρωπαϊκές προδιαγραφές και έχει την έγκριση του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών. Τα παιδιά που αποτελούν ένα αρκετά δύσκολο κοινό αλλά ταυτόχρονα και τόσο σημαντικό, είναι τα ίδια χρήστες του δρόμου, ως πεζοί, δικυκλιστές, συνοδηγοί και συνεπιβάτες μέσα στο αυτοκίνητο.

Το Πάρκο περιλαμβάνει σήματα οδικής κυκλοφορίας, δρόμους διπλής κατεύθυνσης, κυκλικούς κόμβους και φανάρια. Μέσα από βιωματικές δράσεις τα παιδιά που θα το επισκεφτούν θα έχουν τη δυνατότητα, από την πρώτη κιόλας μέρα λειτουργίας του πάρκου να μάθουν κανόνες οδικής συμπεριφοράς προκειμένου να μπει ένα «Stop» στα ατυχήματα.

Ένα πανέμορφο έργο που αξίζει στα παιδιά ώστε να απολαμβάνουν τις βόλτες τους με ασφάλεια. Στα σημερινά εγκαίνια οι μικροί μας υποψήφιοι οδηγοί πήραν μια πρώτη γεύση οδικής συμπεριφοράς και ασφάλειας από την Τροχαία Ναυπλίου.

Ο Δήμος Ναυπλιέων και ο ΔΟΠΠΑΤ για άλλη μία φορά πρωτοπορεί και δίνει την ευκαιρία στους μικρούς μας φίλους να μάθουν να αντιμετωπίζουν την οδήγηση και την κυκλοφορία με υπευθυνότητα μέσα σ’ έναν υπέροχο και ιδιαίτερα καλαίσθητο χώρο που έχει δημιουργηθεί με τη φροντίδα, την ευαισθησία και την αγάπη του προσωπικού του Δήμου μας ώστε μέσα εκεί τα παιδιά να εκπαιδευτούν, να  παίξουν και βέβαια να λειτουργήσουν ως υπεύθυνοι οδηγοί και πολίτες.

Στην προσπάθεια αυτή θα πρέπει να εξάρουμε την συμβολή της Τροχαίας Ναυπλίου αλλά και των εκπαιδευτών οδηγών , όπου η κάθε μία πλευρά συμβάλει και θα συμβάλει καθοριστικά στα εκπαιδευτικά προγράμματα, ώστε όλο αυτό το εγχείρημα να στεφθεί με επιτυχία.

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα