ΑργολίδαΝαύπλιο: Ξεκίνησε η διαδικασία για την μέτρηση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στο Δήμο

Ναύπλιο: Ξεκίνησε η διαδικασία για την μέτρηση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στο Δήμο

Ο Δήμος Ναυπλιέων, με βάση τις προηγούμενες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, στα πλαίσια της περιβαλλοντικής του πολιτικής, ξεκίνησε τη διαδικασία για την μέτρηση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, μέσω ανάπτυξης δικτύου σε επιλεγμένα σημεία όλου του Δήμου μας. Η δράση πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Ερευνών Περιβάλλοντος και Βιώσιμης Ανάπτυξης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, στα πλαίσια της Εθνικής Ερευνητικής Υποδομής ΠΑΝΑΚΕΙΑ.  

Στο Δήμο Ναυπλιέων έχει ξεκινήσει μια σημαντική προσπάθεια για την αντιμετώπιση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Η καταγραφή και ο χαρακτηρισμός της ποιότητας της ατμόσφαιρας σε σχέση με επιβλαβείς για την υγεία ρύπους, όπως τα αιωρούμενα σωματίδια με διάμετρο μικρότερη των 2.5 μικρομέτρων (PM2.5), αποτελεί σημαντική συνιστώσα περιβαλλοντικής διαχείρισης. Επιτρέπει τον σχεδιασμό και την εφαρμογή μέτρων για τον έλεγχο των εκπομπών και τον μετριασμό των επιπέδων ρύπανσης, με απώτερο στόχο τη έγκαιρη ενημέρωση και προστασία των δημοτών, και ιδίως των ευπαθέστερων ομάδων, από την υπέρμετρη έκθεση.

Προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής αποτελεί η εξασφάλιση ενός βιώσιμου και υγιούς περιβάλλοντος. Ο σεβασμός στο περιβάλλον είναι συστατικό στοιχείο του πολιτισμού κάθε κοινωνίας. Με αυτή την έννοια η αυτόνομη αξία του περιβάλλοντος, η ανάγκη να το προστατεύσουμε και να το διαχειριστούμε σωστά θα πρέπει να διαπερνά όλες μας τις προσπάθειες για βιώσιμη ανάπτυξη και αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, των επισκεπτών και των εργαζομένων στον Δήμο μας.

Ακολουθήστε και διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google news
– Στη σελίδα μας στο Facebook
– Στην Oμάδα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα