ΑργολίδαΝαύπλιο: Ολοκληρώθηκε το πανελλήνιο συνέδριο της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών

Ναύπλιο: Ολοκληρώθηκε το πανελλήνιο συνέδριο της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το πανελλήνιο συνέδριο του ελληνικού εθνικού τμήματος της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών (Δ.Ε.Α.) που πραγματοποιήθηκε στο Ναύπλιο, μία πόλη άμεσα συνδεδεμένη με την Επανάσταση του 1821. Το συνέδριο παρακολούθησαν αντιπρόσωποι των τοπικών διοικήσεων της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών από όλη την Ελλάδα, καθώς και εκπρόσωποι ξένων εθνικών τμημάτων και συγκεκριμένα του κυπριακού, σερβικού, γερμανικού και του υπό ίδρυση αλβανικού Τμήματος. Η τελετή έναρξης του συνεδρίου πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του βουλευτικού (πρώτη Βουλή των Ελλήνων), ενώ κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο διδάκτωρ Νεότερης Ιστορίας Τάσος Χατζηαναστασίου, με θέμα: «Η Ελληνική Επανάσταση: ζητήματα ασφάλειας και αστυνόμευσης κατά τον αγώνα της ανεξαρτησίας».

Την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου πραγματοποίησε ο πρόεδρος του ελληνικού εθνικού τμήματος Βλάσσης Βαλατσός, ο οποίος κατά τη διάρκεια της εναρκτήριας ομιλίας του, μεταξύ άλλων δήλωσε: «Το έτος διεξαγωγής του συνεδρίου μας φέτος συμπίπτει με τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την έναρξη της Επανάστασης του 1821, μίας επανάστασης που αποτέλεσε φάρο ελπίδας και αναγέννησης… και που είναι συνυφασμένη με τον εθνικό αγώνα έχοντας ως αποκλειστική επιδίωξη την ελευθερία. Έννοιες, όπως η ελευθερία και η δημοκρατία συνάδουν και συμπληρώνουν την αλληλεγγύη, τη συνεργασία και τη φιλία και όλες εκείνες τις αρχές που διέπουν την Ένωσή μας».

Την εκδήλωση τίμησε με τη διαδικτυακή παρουσία του ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης, ο οποίος σε απευθείας σύνδεση που πραγματοποιήθηκε με το αρχηγείο της ΕΛΑΣ, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Αυτή ακριβώς η αποστολή της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών είναι άρρηκτα συνδεδεμένη στη συνείδηση κάθε αστυνομικού με την προσφορά, την αλληλεγγύη και την ευγενή άμιλλα. Κάθε δραστηριότητα της Ένωσης έρχεται να υπενθυμίσει αξίες και αρχές, που περιγράφουν και χαρακτηρίζουν το αστυνομικό καθήκον. Η ιδιαίτερα δυναμική και πολυεπίπεδη παρουσία της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών με κοινωνικά, πολιτιστικά και κυρίως ανθρωπιστικά χαρακτηριστικά, επιβεβαιώνει ότι οι άντρες και οι γυναίκες της Ελληνικής Αστυνομίας εκφράζονται μέσω εξωστρεφούς πραγματικότητας που αναδεικνύει και αποδεικνύει το ανθρώπινο πρόσωπό της και κατά συνέπεια την ίδια εξωστρεφή τάξη της αποστολής του σώματος».

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα