Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου, 2022
ΕλλάδαΟ Μηταράκης "δεν έχει ιδέα" για την εξαφάνιση των μεταναστών...

Ο Μηταράκης “δεν έχει ιδέα” για την εξαφάνιση των μεταναστών…

Επιβεβαίωσε την εξαφάνιση των 25 προσφύγων που είχαν φτάσει στο Βασιλίτσι Μεσσηνίας, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Μηταράκης, απαντώντας στην επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Β2 Δυτικής Αθήνας του ΜέΡΑ25 κ. Κρίτωνα Αρσένη. Ο υπουργός στην πρωτολογία του δήλωσε ότι δεν είναι ενήμερος για το τι έχει γίνει με τους 25 πρόσφυγες, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του βουλευτή κ. Αρσένη, γεγονός που υποχρέωσε τον κ. Μηταράκη να επιβεβαιώσει ότι οι 25 πρόσφυγες για την ελληνική κυβέρνηση δεν έφτασαν ποτέ. 

Θυμίζουμε ότι οι 25 πρόσφυγες που φτάσανε στο Βασιλίτσι Μεσσηνίας, αφού δέχτηκαν τη βοήθεια των κατοίκων, στη συνέχεια επιβιβάστηκαν σε αυτοκίνητα του Λιμενικού και μετά εξαφανίστηκαν! Για το θέμα αυτό, υπάρχουν άρθρα στην σελίδα της ΕΡΤ με φωτογραφίες των ίδιων των μεταναστών. Και όμως, το Λιμενικό συνεχίζει να λέει, όπως επιβεβαίωσε και ο υπουργός σήμερα, ότι ποτέ δεν αφίχθησαν στην Ελλάδα. Ο κ. Μηταράκης υπονόησε επίσης ότι μόνοι τους έφυγαν και συνέχισαν το ταξίδι τους για άλλη χώρα, την ίδια στιγμή που 85 πρόσφυγες στην Φολέγανδρο, 25 στην Σάμο, 23 στην Λέσβο έφτασαν στα ελληνικά νησιά και στη συνέχεια εξαφανίστηκαν και αυτοί, ενώ οι 25 αιτούντες ασύλου που προσπάθησαν να φτάσουν στην Κω, εκδιώχθηκαν από την Ελληνική ακτοφυλακή με αποτέλεσμα να συλληφθούν αργότερα στην Τουρκία. Συνολικά τέσσερις χιλιάδες πρόσφυγες φαίνεται να έχουν καταγραφεί με βάση τα στοιχεία του Λιμενικού ότι αφίχθησαν στην Ελλάδα, χωρίς όμως να μπορούν να εντοπιστούν πουθενά στα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων ή σε άλλες δομές. 

Στο τέλος της συζήτησης, ο κ. Αρσένης ρώτησε χαρακτηριστικά τον κ. Μηταράκη: ‘’Έχετε αίσθηση του τι κάνετε αυτή τη στιγμή; Εκπαιδεύετε τα σώματα ασφαλείας στην παραβίαση του συντάγματος και των νόμων της χώρας; Eκπαιδεύετε τα σώματα ασφαλείας στο να  εξαφανίζουν αυτή τη στιγμή ανθρώπους; Ξέρετε τι προηγούμενο δημιουργεί αυτό για τη χώρα μας, πέρα από την παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου, πέρα από την παραβίαση της Διεθνούς νομιμότητας; Ωθείτε να εκπαιδεύονται τα σώματα ασφαλείας στο να νιώθουν νομιμοποίηση στο να κάνουν έκνομες ενέργειες. Σήμερα είναι αυτοί οι πρόσφυγες, αύριο ποιος θα εξαφανίζεται σε αυτή τη χώρα;’’

Ακολουθήστε την ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ στο GOOGLE NEWS

Στη σελίδα του Facebook – Στην ομάδα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα