Ελλάδα Πρόβλημα με το εργασιακό μέλλον των εργαζόμενων στην καθαριότητα, φύλαξη και σίτιση...

Πρόβλημα με το εργασιακό μέλλον των εργαζόμενων στην καθαριότητα, φύλαξη και σίτιση των Νοσοκομείων

0

Τι μέλλει γενέσθαι με τις συμβάσεις των εργαζόμενων που απασχολούνται στους τομείς της καθαριότητας, της σίτισης και της φύλαξης και οι οποίες λήγουν στις 31-12-2021, ζήτησε να πληροφορηθεί ο Ανδρέας Πουλάς από τον Υπουργό Υγείας κατά τη διάρκεια της συζήτησης σχετικής επίκαιρης ερώτησής του στη Βουλή.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Πουλάς τόνισε ότι οι εργαζόμενοι αυτοί που θα βρεθούν σύντομα στην ανεργία με ευθύνη της κυβέρνησης ήταν αυτοί που σήκωσαν το βάρος των υπηρεσιών καθαριότητας, σίτισης και φύλαξης στα Νοσοκομεία της χώρας εν μέσω της πανδημίας και των δύσκολων υγειονομικών συνθηκών που αυτή δημιούργησε και ζήτησε από την κυβέρνηση να μην τους αφήσει στο δρόμο αλλά να διασφαλίσει την εργασιακή τους προοπτική γιατί το προσωπικό αυτό καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Αναφορικά με τις συμβάσεις με εργολάβους που ανέφερε ο Υπουργός Υγείας ως πιθανή λύση πετώντας το μπαλάκι στις Διοικήσεις των Νοσοκομείων για τη σχετική επιλόγή, ο κ. Πουλάς  έθεσε το ερώτημα κατά πόσο η κυβέρνηση έχει λάβει υπόψη της ότι το κόστος της ανάθεσης των υπηρεσιών σίτισης, φύλαξης και καθαριότητας των νοσοκομείων σε εργολάβους είναι πολύ μεγάλο και επιβαρύνει υπέρμετρα τους προϋπολογισμούς των Νοσοκομείων.

Δυστυχώς για άλλη μία φορά τα ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα. Η κυβέρνηση δεν έχει ξεκάθαρη θέση και δεν αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη των πράξεών της.

Δείτε εδώ το βίντεο:

ακολουθήστε την “Ενημέρωση Πελοποννήσου” στο GOOGLE NEWS

– Στη σελίδα του Facebook
– Στην ομάδα

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version