Το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών Ελλάδος ανακοινώνει την έναρξη υποβολής αιτήσεων στο νέο εργαστήριο «Ιστορία της Ιατρικής: από Τέχνη σε Επιστήμη».

Η Ιστορία της Ιατρικής αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της Ιστορίας της Επιστήμης. Αποτυπώνει πώς φτάσαμε στο σημείο όπου βρισκόμαστε σήμερα και μας παρέχει πλήθος παραδειγμάτων ορθών και λανθασμένων επιλογών στην άσκηση της ιατρικής. Μας διηγείται πώς μάθαμε όσα μάθαμε, γιατί η έρευνα είναι σημαντική και γιατί η εκπόνησή της δύσκολη. Μας διδάσκει ταπεινοφροσύνη, μιας και υπήρξαν αμέτρητα αδιέξοδα και λάθη στα οποία εμπλέκονταν πραγματικά ευφυείς άνθρωποι. Το εργαστήριο θα φωτίσει τα στάδια από τα οποία πέρασε η Ιατρική, επιδιώκοντας να αναδείξει τα ορόσημα στην ιστορία της ανά τους αιώνες, την αλληλεπίδρασή της με τη φιλοσοφία, την κοινωνία, την οικονομία, και να εστιάσει στη μέθοδο με την οποία αρμόζει να προσεγγίζουμε την ιστορία της επιστήμης και της ιατρικής ειδικότερα.

Βασικές πληροφορίες

Ημερομηνίες: 27-28 Νοεμβρίου 2021

Τοποθεσία: Ναύπλιο

Διοργάνωση: ΚΕΣ

Ανοικτό σε: Όλους (μέχρι 14 συμμετέχοντες)

Περίοδος υποβολής αιτήσεων:  8 Οκτωβρίου – 4 Νοεμβρίου 2021

Γλώσσα: Ελληνικά

Ακαδημαϊκός συντονισμός: Νίκη Παπαβραμίδου (Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, Διευθύντρια Μουσείου Ιστορίας της Ιατρικής / Τμήμα Ιατρικής Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης)

Συντονισμός δραστηριότητας: Ματίνα Γκόγκα (ΚΕΣ)

Για περισσότερες πληροφορίες και την αίτηση συμμετοχής επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του εργαστηρίου.

Ακολουθήστε την ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ στο GOOGLE NEWS

Στη σελίδα του Facebook – Στην ομάδα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here