ΠεριφέρειαΠ. Τατούλης: Μία νέα "βιομηχανία" λάσπης και συκοφαντίας εγκαινιάζει ο κ. Νίκας

Π. Τατούλης: Μία νέα “βιομηχανία” λάσπης και συκοφαντίας εγκαινιάζει ο κ. Νίκας

Μία νέα «βιομηχανία» λάσπης και συκοφαντίας εναντίον της προηγούμενης Περιφερειακής Αρχής και του Πέτρου Τατούλη, …εγκαινιάζει ο κ.Νίκας. Αρχίζει να στήνει νέα προπαγάνδα, κάνοντας βαρύγδουπες δηλώσεις στα φιλικά του μέσα ενημέρωσης, για τις σταλίες και αξιώσεις των τεχνικών εταιρειών από την Περιφέρεια.

Εκτελώντας άριστα την εντεταλμένη υπηρεσία του ο κ. Γόντικας «αποκάλυψε» ξαφνικά μόλις χθες, ότι υπάρχουν αιτήματα εργολάβων που αφορούν σταλίες και αποζημιώσεις από την Περιφέρεια. Ο κ. Γόντικας μάλιστα κοστολόγησε με απόλυτη ακρίβεια τα διεκδικούμενα ποσά, τα οποία όπως ανακοίνωσε ανέρχονται σε 172.807.776 €.

Απαντώντας σε αυτή τη νέα συκοφαντική επίθεση που δέχεται  ο Πέτρος Τατούλης και η παράταξη «Νέα Πελοπόννησος» στέλνουμε αυστηρό μήνυμα προς όλους τους αποδέκτες που συμμετέχουν στο στήσιμο αυτής της νέας πολιτικής σκευωρίας.

Η Περιφερειακή Αρχή του Πέτρου Τατούλη παρέλαβε το 2011, τρία (3) γκρεμισμένα έργα εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ καθώς και αξιώσεις σταλιών και αποζημιώσεων που ξεπερνούσαν τα 200.000.000€. Οι αποζημιώσεις αυτές αφορούσαν αποκλειστικά έργα που δημοπρατήθηκαν και κατασκευάστηκαν από τις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Ως Περιφερειακή Αρχή εξαντλήσαμε όλα τα ένδικα μέσα, ορίζοντας τα μεγαλύτερα νομικά γραφεία της Χώρας για να αντικρούσουμε τις αξιώσεις των εταιρειών, υπερασπίζοντας το Δημόσιο συμφέρον. Καταφέραμε να κερδίσουμε διεκδικήσεις πολλών εκατομμυρίων ευρώ, ακόμα και σε ανώτατα Δικαστήρια όπου προσέφυγαν οι εργολάβοι.

Ο κ.Νίκας, ως Δήμαρχος των 7.000.000€ αναθέσεων χωρίς διαγωνισμό για τη μεταφορά των σκουπιδιών της Καλαμάτας,

ο κ.Νίκας, ως Δήμαρχος που επέβαλε 500.000€ συμπληρωματική σύμβαση για το φωτισμό στο Δήμο της Καλαμάτας λίγες μέρες πριν αποχωρήσει από το Δημαρχιακό θώκο,

ο κ.Νίκας, ως Δήμαρχος που με τις αστοχίες του και την ανικανότητα του θα επιβάρυνε το Δήμο Καλαμάτας με 10.000.000 € για το Μέγαρο Χορού, εάν δεν υπήρχε η Περιφερειακή Αρχή του Πέτρου Τατούλη,

ο κ.Νίκας, ως  Περιφερειάρχης  των απευθείας αναθέσεων, των παρατάσεων, των συμπληρωματικών συμβάσεων και των φωτογραφικών διαγωνισμών, δεν δικαιούται να μας κουνά το δάχτυλο, ούτε να αφήνει το παραμικρό υπονοούμενο για τη διαχείριση του Δημοσίου χρήματος από την προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή.

Εδώ και τώρα λοιπόν καλούμε τον κ.Περιφερειάρχη να καταθέσει όλα τα στοιχεία  των δήθεν «αποκαλύψεων» του κ.Γόντικα στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Να αποκαλυφθεί η αλήθεια και να ξεσκεπαστεί το ψέμα.

Σε ποιο χρονικό διάστημα έχουν εκτελεστεί τα έργα, των οποίων οι εργολάβοι διεκδικούν αποζημιώσεις;

Γιατί η συντριπτική πλειοψηφία των διεκδικήσεων αφορούν έργα της Μεσσηνίας;

Ποια πολιτικά πρόσωπα της Μεσσηνίας υπηρετούσαν τότε σε θεσμικές θέσεις της Αυτοδιοίκησης;

Σε ποιες «χοντρές» παρανομίες αναφέρεται ο κ.Νίκας;

Παρανόμησαν οι αρμόδιες τεχνικές και οικονομικές υπηρεσίες των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων ή της Περιφέρειας;

Είναι παράνομες οι αποφάσεις των Δικαστηρίων;

Σε αυτά και άλλα πολλά ερωτήματα θα κληθεί να απαντήσει ο κ.Νίκας έχοντας απέναντι του τα μέλη της προηγούμενης Περιφερειακής Αρχής και όχι τους φιλικούς και αγαπημένους του τηλεοπτικούς σταθμούς όπως ο ίδιος τους αποκαλεί, όπου μονολογεί και χαριεντίζεται χωρίς αντίλογο! 

Ελπίζουμε το ξαφνικό ενδιαφέρον του Περιφερειάρχη για τις σταλίες και τις αποζημιώσεις των εργολάβων, να μην είναι προμήνυμα αποζημίωσης που πρόκειται να χορηγηθεί σε τεχνική εταιρεία, όπου ο κ.Νίκας θα παίξει για ακόμη μία φορά το ρόλο της «αθώας περιστεράς», ισχυριζόμενος ότι δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς, αφού δήθεν οι διεκδικήσεις έρχονται από το παρελθόν.

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα