Σάββατο, 10 Ιουνίου, 2023
ΑργολίδαΣυζήτηση Ανδριανού με Λιβάνιο για το Κτηματολόγιο – Σχέδιο πόλης Άργους

Συζήτηση Ανδριανού με Λιβάνιο για το Κτηματολόγιο – Σχέδιο πόλης Άργους

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης και αρμόδιο για το κτηματολόγιο κ. Θεόδωρο Λιβάνιο και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη με τη συμμετοχή και του Γενικού Διευθυντή του Εθνικού Κτηματολογίου Στέφανου Κοτσώλη.

Ο κ. Ανδριανός έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Στο πλαίσιο της διαρκούς παρακολούθησης από πλευράς μου της πορείας υλοποίησης του σημαντικού έργου του Εθνικού Κτηματολογίου στην Αργολίδα και της επιτάχυνσης της μεταγραφής της πράξης εφαρμογής της επέκτασης του σχεδίου πόλης του Άργους (νότιο τμήμα) στην ηλεκτρονική βάση του Εθνικού Κτηματολογίου, συναντήθηκα με τον Υφυπουργό κ. Λιβάνιο ο οποίος μετά τον τελευταίο ανασχηματισμό έχει αναλάβει την αρμοδιότητα του Κτηματολογίου.

Επεσήμανα στον κ. Λιβάνιο και στον Γενικό Διευθυντή του Κτηματολογίου κ.  Κοτσώλη την ανάγκη οι διαδικασίες να προχωρήσουν χωρίς καθυστέρηση και να επιταχυνθούν προκειμένου αυτό το σημαντικό έργο να αρχίσει να αποδίδει τα θετικά του αποτελέσματα για την ενίσχυση της αξίας και των προοπτικών αξιοποίησης της περιουσίας χιλιάδων οικογενειών καθώς και την ανάπτυξη του Άργους και της ευρύτερης περιοχής.

Ο Υφυπουργός και ο Γενικός Διευθυντής του Κτηματολογίου με ενημέρωσαν ότι ελέγχθηκε η 9η παράδοση του αναδόχου την οποία παρέλαβαν οι υπηρεσίες του Κτηματολογίου την 1η Οκτωβρίου 2021, και στη συνέχεια, στις 11 Οκτωβρίου απέστειλαν τις παρατηρήσεις τους όπου επισημαίνουν ότι παρατηρήσεις της προηγούμενης 8ης παράδοσης οφείλουν να διορθωθούν ώστε να προχωρήσει η διαδικασία στην τελική φάση των ελέγχων. Συγκεκριμένα μεταξύ των παρατηρήσεων αναφέρονται οι υποχρεώσεις να διορθωθούν οι αστοχίες, να κοπούν οι ειδικές εκτάσεις σύμφωνα με τις ισχύουσες προδιαγραφές, καθώς και να παραδοθεί συμπληρωμένος ο πίνακας των οφειλών».

Ακολουθήστε και διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google news
– Στη σελίδα μας στο Facebook
– Στην ομάδα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα