Home Ερευνες Η ζωή στο Ανάπλι

Η ζωή στο Ανάπλι

0
Επιμέλεια Μηνάς Π.

Η “ζωή στο Ανάπλι” συνεχίζεται. Οι νέοι, δεν «κρατιούνται», είναι φυσιολογικό, να γνωρίσουν κάποια μεγαλύτερη πόλη, να σπουδάσουν, να αποκτήσουν εργασιακή εμπειρία και φυσικά να διασκεδάσουν. Ορισμένοι ρίχνουν μαύρη πέτρα πίσω τους και την «σηκώνουν» το καλοκαίρι που επιστρέφουν στο Ναύπλιο στην οικογένεια τους να περάσουν χαρωπές διακοπές.

Κατραμάνη Ευαγγελία

Είμαι από το Ναύπλιο και έχω ζήσει στην Αθήνα περίπου οχτώ χρόνια. Σπούδασα και δούλευα στη πρωτεύουσα, αλλά σαν τον τόπο μας δεν είναι πουθενά και ήθελα να επιστρέψω. Η ζωή στην Αθήνα ήταν δύσκολη, πολλές ώρες εκτός σπιτιού. Στο Ναύπλιο η ποιότητα ζωής είναι ανώτερη, πιο ήσυχη και ενδιαφέρουσα. Σίγουρα δεν έχει τις δυνατότητες που έχει μια μεγάλη πόλη αλλά η Αθήνα απέχει μιάμισή ώρα όποτε ότι ανάγκες έχεις παραπάνω τις ικανοποιείς αυθημερόν. Το θέμα με τα ενοίκια είναι δύσκολο και ζοριστήκαμε είναι η αλήθεια αλλά αν έχεις χρόνο και επιμονή θα βρεις αυτό που θες.

Λουκά Τζούλη

Είμαι 23 ετών γεννημένη στο Ναύπλιο, το καλοκαίρι η πόλη μας ζωντανεύει, τουρισμός και νυχτερινά μαγαζιά συμβάλλουν σε αυτό. Το χειμώνα είναι υποτονικά πολύ, μετά τις 11 – 12 το βράδυ σχεδόν κλείνουν όλα. Αθήνα το σκέφτομαι για να ζήσω για να είμαι και κοντά στο Ναύπλιο. Δυστυχώς η πόλη μας αδυνατεί να κρατήσει την νεολαία της στο τόπο της. Λίγες οι δουλειές το χειμώνα και οι περισσότεροι κοιτάζουν να φύγουν. Τα ενοίκια πανάκριβα και με πολύ δυσκολία στην εύρεση κατοικίας. Για να μεγαλώσεις παιδιά το Ανάπλι είναι το κατάλληλο μέρος.

Χρήστος Ντάσος

Γεννημένος στην Αθήνα, πήγα σχολείο στο Άργος και επαγγελματικά δραστηριοποιούμε στο Ναύπλιο το τελευταίο τέταρτο του αιώνα. Η ζωή στο Ναύπλιο είναι φανταστική, καλύτερα δεν γίνεται. Είναι η πιο όμορφη πόλη του πλανήτη. Έχω δοκιμάσει και το εξωτερικό (Αγγλία) αλλά δεν μου άρεσε. Αυτό που λείπει από εδώ ειναι τα λεφτά. Τώρα έχει “φύρα” πολύ. Παλιότερα ερχόντουσαν άνθρωπο στη πόλη μας και έκαναν επένδυση, αφήναν χρήματα. Αγόραζαν ένα οικόπεδο, έφτιαχναν ένα σπίτι, ανοίγανε μια επιχείρηση. Τώρα έχουμε γεμίσει πολύ “φορτίο” που ήρθαν για να τα “πάρουν” μόνο… Παρενέργειες της οικονομικό – υγειονομικής κρίσης.

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version