ΑργολίδαΑνδριανός για τη μαρίνα Ναυπλίου: Ένα σημαντικό αναπτυξιακό έργο για ολόκληρη την...

Ανδριανός για τη μαρίνα Ναυπλίου: Ένα σημαντικό αναπτυξιακό έργο για ολόκληρη την ευρύτερη τοπική οικονομία

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός συμμετείχε στην τελετή υπογραφής της σύμβασης παραχώρησης της χρήσης και εκμετάλλευσης της χερσαίας και θαλάσσιας ζώνης του τουριστικού λιμένα – μαρίνας Ναυπλίου, από το Υπουργείο Τουρισμού στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο.

Στις αρχικές του δηλώσεις, ο κ. Ανδριανός επεσήμανε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Θέλω να καλωσορίσω τον φίλο Υπουργό Βασίλη Κικίλια και τη Γενική Γραμματέα Βίκυ Λοΐζου με τους οποίους έχω συνεργαστεί και στο παρελθόν από διάφορα πόστα, να τους ευχαριστήσω για την παρουσία τους και τη συνεργασία που έχουμε.

Σήμερα βρίσκονται εδώ μετά από παράκληση δική μου και του Δημάρχου – τον οποίο θέλω να ευχαριστήσω όπως και τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου – για ένα σημαντικό έργο που χρειάζεται ο τόπος και είχε για αρκετά χρόνια βαλτώσει: τη μαρίνα του Ναυπλίου.

Με την υπογραφή λοιπόν της παραχώρησης γίνεται ένα σημαντικό βήμα για την υλοποίηση αυτού του σημαντικού αναπτυξιακού έργου για τον τόπο μας, για το Ναύπλιο και την ευρύτερη περιοχή της Αργολίδας, για την τοπική κοινωνία και την τοπική οικονομία. Πρόκειται για ένα έργο που θα δημιουργήσει πολλές θέσεις εργασίας με 210 θέσεις ελλιμενισμού και συμπληρωματικά έργα πρόσβασης στην μαρίνα. Εδώ και καιρό παλεύαμε να γίνει και σήμερα με τον Υπουργό που είναι παρών σ’ αυτή την υπογραφή παραχώρησης γίνεται ένα σημαντικό βήμα που δίνει μια νέα ώθηση.

Θέλω επίσης να ευχαριστήσω την Περιφέρεια, τον Περιφερειάρχη κ. Νίκα, τους Αντιπεριφερειάρχες, πάνω απ’ όλα όμως τον Δήμαρχο κ. Κωστούρο, τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου κ. Ζαφείρη γιατί όλο αυτό το διάστημα είχαμε στενή συνεργασία για να φτάσουμε σήμερα εδώ, και βεβαίως τις υπηρεσίες, τον Υπουργό μας κ. Κικίλια και τη Βίκυ Λοϊζου που πραγματικά έχει δώσει πολλές εργατοώρες για να φτάσουμε στη σημερινή μέρα και να γίνει αυτή υπογραφή».

Κατά την ομιλία του στο πλαίσιο της τελετής υπογραφής, ο κ. Ανδριανός τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Θέλω να ευχαριστήσω τον φίλο υπουργό Βασίλη Κικίλια γιατί μέσα στο πιεσμένο πρόγραμμα του βρήκε τον χρόνο να έρθει να μας τιμήσει με την υπογραφή του, σε ένα βήμα απαραίτητο ώστε να υλοποιηθεί και να ολοκληρωθεί αυτό το σημαντικό αναπτυξιακό έργο για το Ναύπλιο και την Αργολίδα.

Θέλω να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα γιατί κι αυτός έχει συμβάλει με τη βούλησή του να ολοκληρωθεί αυτό το έργο, τις υπηρεσίες του, τους συνεργάτες του και τους Αντιπεριφερειάρχες. Να ευχαριστήσω από καρδιάς τη Γενική Γραμματέα Βίκυ Λοΐζου με την οποία γνωριζόμαστε πάνω από 20 χρόνια και έχουμε συνεργαστεί από διάφορα πόστα γιατί πραγματικά έδωσε πολλές εργατοώρες για να φτάσουμε στη σημερινή μέρα.

Να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο Ναυπλιέων Δημήτρη Κώστουρο και τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου, Τάσο Ζαφείρη για τις πραγματικά άοκνες προσπάθειες τους και τις καθοριστικές συμβολές τους ώστε να φτάσουμε στο σημερινό σημείο και να υπογράφουμε την παραχώρηση του χώρου της χερσαίας ζώνης και του τουριστικού λιμένα από το Υπουργείο Τουρισμού στο Λιμενικό Ταμείο για να προχωρήσει η διαδικασία που χρειάζεται από δω και πέρα η Περιφέρεια και να υλοποιηθεί αυτό το έργο.

Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο με 210 θέσεις ελλιμενισμού που περιλαμβάνει και συμπληρωματικά έργα ώστε να υπάρχει πρόσβαση στη μαρίνα. Πάνω απ’ όλα όμως είναι ένα αναπτυξιακό έργο γιατί θα φέρει νέες δουλειές εδώ στον τόπο μας και βεβαίως, όπως είπε και ο κ. Υπουργός, πρόκειτα για ένα έργο με ιδιαίτερη σημασία και για το Ναύπλιο, και για την Αργολίδα και την ευρύτερη περιοχή, αλλά και για ολόκληρη την νοτιοανατολική Ελλάδα. Θεωρώ λοιπόν ότι πραγματικά το οφείλουμε στην τοπική κοινωνία, στην πατρίδα μας, στην ανάπτυξη, στον τουρισμό. Άλλωστε έχει δεσμευτεί γι’ αυτό ο Υπουργός με το ενδιαφέρον και τη μάχη που δίνει σ’ αυτές τις δύσκολες συνθήκες, όπως έδωσε και από το πόστο του Υπουργού Υγείας όπου πραγματικά έδωσε τον εαυτό του μαζί με τους συνεργάτες του, και βεβαίως με τους νοσηλευτές και τους γιατρούς οι οποίοι συνεχίζουν να δίνουν μάχες σ’ αυτές τις δύσκολες συνθήκες. Είμαι βέβαιος λοιπόν ότι θα δώσει τη μάχη και για τον τουρισμό, ώστε να πετύχουμε τα αποτελέσματα του 2022 που προσδοκούμε για την εθνική οικονομία. Βασίλη, σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την παρουσία σου εδώ, για την ανταπόκριση σου, και θεωρώ ότι η παρουσία σου δίνει μία νέα ώθηση με την υπογραφή ώστε να ολοκληρωθεί αυτό το πολυπόθητο έργο για το οποίο παλεύουμε εδώ και πολλά χρόνια».

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα