Οι ιδιώτες εργαστηριακοί ιατροί Βιοπαθολόγοι του νομού Αργολίδος κλείνουν τα ιατρεία τους από τις 26 έως και τις 30 Νοεμβρίου 2021. Διαβάστε την ανακοίνωση του συλλόγου τους:

Διαμαρτυρόμαστε για τη συνεχόμενη επί 7ετίας επιβολή των μνημονιακών μέτρων rebate(υποχρεωτική έκπτωση) και clawback(αναγκαστική επιστροφή), περικοπών των οφειλομένων ποσών από τον ΕΟΠΥΥ προς τους συμβεβλημένους ιδιώτες παρόχους για εκτελεσμένες εργαστηριακές εξετάσεις που υπερβαίνουν τον κλειστό προϋπολογισμό για την υγεία. Σήμερα το ποσοστό αυτό ανέρχεται στο 55% των μηνιαίων υποβολών μας προς τον ΕΟΠΥΥ . Δεδομένου ότι έχουμε αποδεχτεί από το 2012 σύμβαση για να πληρωνόμαστε τις εξετάσεις με προ 30-ετιας τιμές (ΦΕΚ έτους 1991) το τελικό ποσό που εισπράττει καθένας από εμάς δεν επαρκεί ούτε καν για την κάλυψη των υλικών μας και των λειτουργικών μας εξόδων.

Ζητάμε το αυτονόητο:

Να πληρωνόμαστε χωρίς περικοπές τις εξετάσεις που διενεργούνται στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.

Να σταματήσουν τα άδικα μέτρα του Rebate και του Clawback για τις εργαστηριακές εξετάσεις που έχουν υπερβεί τον κλειστό προϋπολογισμό.

Να αυξηθεί ο προϋπολογισμός που διατίθεται για τις εργαστηριακές εξετάσεις των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ.

Η επιδεινούμενη αυτή κατάσταση οδηγεί σε οικονομικό μαρασμό και τίθεται πλέον ξεκάθαρα θέμα επιβίωσης για τα εργαστήρια.

Σαν έσχατη φωνή διαμαρτυρίας, κλείνουμε τα ιατρεία μας και ζητάμε να σταθείτε δίπλα μας δείχνοντας την κατανόηση σας .

26 ΕΩΣ ΚΑΙ 30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΚΛΕΙΣΤΑ

Με εκτίμηση

Oι Ιδιώτες Βιοπαθολόγοι Αργολίδας

Ακολουθήστε την ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ στο GOOGLE NEWS

Στη σελίδα του Facebook – Στην ομάδα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here