Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου, 2023
ΑργολίδαΑσίνη: Εγκαίνια Ειδικού Νηπιαγωγείου Αργολίδας

Ασίνη: Εγκαίνια Ειδικού Νηπιαγωγείου Αργολίδας

Εγκαινιάστηκε σήμερα 10 Νοεμβρίου το Ειδικό Νηπιαγωγείο Αργολίδας το οποίο στεγάζεται στο Δημοτικό Σχολείο Ασίνης σε έναν ανακαινισμένο χώρο όπου μαθητές και εκπαιδευτικοί θα μπορούν να επικεντρωθούν απρόσκοπτα στην εκπαιδευτική διαδικασία μέσα σε ένα σύγχρονο και ασφαλές σχολικό περιβάλλον. Είναι ένα έργο ζωής που δίνει χαρά και ελπίδα σε όλους αλλά η μεγαλύτερη ανταμοιβή θα είναι τα χαμογελαστά πρόσωπα των μικρών μαθητών μας.

Ο Δήμος Ναυπλιέων με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης στέκεται αρωγός δράσεων για την ενίσχυση και αναβάθμιση της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης στον Νομό Αργολίδας.

 Ως Δημοτική Αρχή στεκόμαστε δίπλα σε αυτή την μεγάλη προσπάθεια προκειμένου να ανατρέπουν οι ανισότητες και να εξασφαλιστεί η ισότιμη πρόσβαση όλων των μαθητών στην εκπαίδευση με ενταξιακό προσανατολισμό. Ο στόχος αυτός αποτελεί ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο με τα παιδιά, τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς και όλους όσους υπηρετούν αυτήν την προσπάθεια.

Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων κ. Δημήτριος Κωστούρος σε δήλωσή του για το Ειδικό Νηπιαγωγείο ανέφερε: «Ο Δήμος Ναυπλιέων υποδέχεται με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση στην Ασίνη το Ειδικό Νηπιαγωγείο Αργολίδας. Η αναβάθμιση της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης αποτελεί προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής. Η ειδική αγωγή είναι μια συνεχής διαδικασία που απαιτεί δυναμική και συνδυασμένη προσπάθεια δεδομένου ότι το επίπεδο του πολιτισμού μας καθορίζεται  από  τον τρόπο με τον οποίο συμπεριφερόμαστε σε κάθε πτυχή της καθημερινότητάς μας ως μέλη μιας ανοιχτής κοινωνίας, που διασφαλίζει την αυτονομία και την ευημερία στα άτομα με ειδικές ικανότητες με ίσους όρους. Έτσι λοιπόν δημιουργήσαμε σε έναν ανακαινισμένο χώρο τηρώντας τις προδιαγραφές που απαιτούνται μια σύγχρονη εκπαιδευτική δομή. Ευχαριστώ όλους και όλες που συνέβαλαν σε αυτή την προσπάθεια».

Ακολουθήστε την “Ενημέρωση Πελοποννήσου” στο GOOGLE NEWS

– Στη σελίδα του Facebook
– Στην ομάδα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα