Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου, 2022
Αργολίδα"Εγκαταλείψτε τα χωράφια σας"...

“Εγκαταλείψτε τα χωράφια σας”…

Ο Ανδρέας Πουλάς κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής επί του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων για τις λαϊκές αγορές ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Μπαίνουμε σε έναν χειμώνα, που πέραν από την έξαρση της υγειονομικής κρίσης, θα χαρακτηριστεί και από την έξαρση της ακρίβειας. Την ώρα λοιπόν, που το πορτοφόλι του αδύναμου αναμένεται κυριολεκτικά να στενάξει, η κυβέρνηση φέρνει προς ψήφιση ένα νομοσχέδιο σε λάθος κατεύθυνση και στην πιο λάθος στιγμή.

Τι κάνετε λοιπόν:

  • Επιτρέπετε τη μετατροπή της άδειας παραγωγού σε άδεια εμπόρου – αντί να δίνεται η δυνατότητα στους παραγωγούς λαϊκών αγορών να γίνουν επαγγελματίες πωλητές ωθούνται να παρατήσουν τα χωράφια τους και να πουλάνε εισαγόμενα προϊόντα.

Σας προτείναμε να επιτρέπεται στους παραγωγούς να διαθέτουν αγροτικά προϊόντα της περιοχής τους κατά το 1/3 της παραγωγής τους γιατί είναι άδικο να αφαιρείται η άδεια εάν δεν πωληθεί το 50% της δηλωθείσας ποσότητας.

  • Απαγορεύετε την συμμετοχή σε προκήρυξη σε πωλητή που δεν έχει εξοφλήσει όλες τις υποχρεώσεις του έναντι οποιασδήποτε αρχής.
  • Αυστηροποιείτε το πλαίσιο λειτουργίας των λαϊκών αγορών, θεσπίζοντας τιμωρητικά και εξοντωτικά πρόστιμα.
  • Καταργείτε την ανάκληση της άδειας του επαγγελματία όταν ξεπερνά το εισόδημά του το 40% του ορίου της φτώχειας.
  • Βάζετε τις ηλεκτρονικές πλατφόρμες στη λαϊκή αγορά μέσω του e-καταναλωτή, λες και δεν είναι ο κατεξοχήν χώρος, όπου λειτουργεί ο κανόνας του ανταγωνισμού

Σε αυτές τις αντιλαϊκές διατάξεις προσθέστε την μετάθεση του καθορισμού των σημαντικών εφαρμοστικών πτυχών του νομοσχεδίου στην έκδοση 16 υπουργικών αποφάσεων.

Επιλογή που δείχνει ότι είτε νομοθετείτε επιπόλαια και πρόχειρα είτε ότι έχετε κρυφές στοχεύσεις και επιδιώξεις.

Η λαϊκή αγορά είναι ένας θεσμός που περιβάλλεται με την εμπιστοσύνη της ελληνικής κοινωνίας και ο οποίος στηρίζεται στη διαπροσωπική και αδιαμεσολάβητη σχέση παραγωγού – καταναλωτή.

Αφορά τον μη προνομιούχο, τον άνθρωπο του μόχθου και του μεροκάματου.

Αποτελεί ξεκάθαρη ταξική επιλογή, να ανοίγετε το δρόμο στους εμπόρους που πουλάνε αέρα και να κάνετε πιο δύσκολη την ζωή του παραγωγού που χύνει ιδρώτα.

Εμείς ως Κίνημα Αλλαγής θέλουμε καθαρές και διάφανες λύσεις: λαϊκές αγορές παραγωγών και όχι μεσαζόντων – ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα – προστασία των ευάλωτων και αδύναμων παραγωγών που στηρίζουν το εισόδημά τους στις λαϊκές αγορές – ισονομία, αναλογικότητα και έλεγχο – ρυθμίσεις ουσιαστικές.

Για τους λόγους αυτούς και καταψηφίζουμε το νομοσχέδιο σας.»

Δείτε εδώ το βίντεο:

Ακολουθήστε την “Ενημέρωση Πελοποννήσου” στο GOOGLE NEWS

– Στη σελίδα του Facebook
– Στην ομάδα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα