Ήταν εργένισσα και κούκλα. Είχε μεγάλα υγρά εκφραστικά μάτια, μαλλιά ανοιχτόχρωμα με ανταύγειες κεντημένες από το στραφτάλισμα της θάλασσας και κορμί αθλητικό αφού κολυμπούσε για τις μετακινήσεις της.
Η Θέτιδα ζούσε σε ένα κατάλευκο σπίτι δίπλα στο κύμα, έφτιαχνε τα δικά της σκουλαρίκια, από κοράλλια και μαργαριτάρια και καταγόταν από το θεϊκό σοι των Νηρηίδων.
Οι θεοί, Δίας και Ποσειδώνας την φλέρταραν, ώσπου ένα μαντείο τους αποκάλυψε πως ο γιος που θα γεννούσε, η εξωτική Θέτιδα θα γινόταν ισχυρότερος από τον πατέρα του. Οπότε παραιτήθηκαν για λόγους κοσμογονίας. Ήταν το politically correct του δεν με συμφέρει. Λίγο πριν κλείσουν τον ισολογισμό της Cosmos S.A τους πιάνει το ενοχικό τους και αποφασίζουν από sexy & single την κάνουν married to be.
Ο Πηλέας γιος του Αιακού, ήταν σούπερ πετυχημένος. Είχε εργαστεί σε μυθικές επιχειρήσεις όπως:
Την Αργοναυτική εκστρατεία, το κυνήγι του Καλυδωνίου Κάπρου, την εκστρατεία του Ηρακλή εναντίον της Τροίας και των Αμαζόνων, τους επιτάφιους αγώνες για τον Πελία κ.α. Ήταν επίσης πρωταθλητής στο water ski, έμπαινε 11αρι για πλάκα.
Θαμπωμένοι από τα ταλέντα του οι Ολύμπιοι ήθελαν να του κάνουν την ύψιστη τιμή και του έταξαν για νύφη, μια νύμφη της θάλασσας.
Εκείνη όμως δεν μπορούσε να ξεπεράσει με τίποτα την θνητή φύση του, που κλατάρει εύκολα και έχει ημερομηνία λήξης. Για να τον αποφύγει μεταμορφωνόταν σε φωτιά, σουπιά, σε κωλοφωτιά.
Βρε καλή μου, βρε χρυσή μου, είναι overqualified για άνθρωπος, είναι ο βασιλιάς της Φθίας και των Μυρμιδώνων, έξυπνος, γενναίος, όμορφος και πρωταθλητής στο σκι.
Δεν κάθομαι με τίποτα, είπε η Θέτιδα προβάροντας μια ολόσωμη deep blue φόρμα από λέπια. Στην ουρά της, που “εβάζαρε” στο τελείωμα, χαζεύανε δυο σαλούφες, τις οποίες τσαλαπάτησε από τα νεύρα της καθώς χάθηκε μέσα στα καταγάλανα νερά.
Ο Πηλέας απτόητος, την θέλω και θα την πάρω. Οι άνδρες όσο δεν τους θες εκεί μπαστακώνονται.
Ήταν ένα φθινοπωρινό μεσημέρι όταν πήγε στην σπηλιά του Χείρωνα, του σοφότερου όλων των Κενταύρων, για self-coaching.
Tο Chironian Cave προετοίμαζε τους αυριανούς ήρωες για τους άθλους τους.
Μεταξύ τυριού και αχλαδιού, ο Κένταυρος του αποκάλυψέ το μυστικό της κατάκτησης της, ήταν απλό όπως τα περισσότερα στη ζωή, να μην την φοβηθεί. Την Θέτιδα και την ζωή εν γένει.
-Ο περισσότερος κόσμος, δεν κάνει πράγματα γιατί φοβάται. Συχνά ο φόβος έρχεται μεταμφιεσμένος σε κοινή λογική. Επικεντρώνεται στο μέλλον στο τι μπορεί να πάει στραβά.*
-Θα τα καταφέρω, ρώτησε ο Πηλέας, παραγγέλνοντας καρυδόπιτα με παγωτό για desert.
-Φυσικά και θα τα καταφέρεις. Μην κριτικάρεις πολύ τον εαυτό σου, ρίξε μια ματιά γύρω σου. Όλοι έχουν τα χάλια τους.
Ο Πηλέας έριξε μια γρήγορη ματιά τριγύρω, μύθοι και ήρωες είχαν lunch break.
-Εμένα μια χαρά μου φαίνονται.
-Είναι που δεν τους ξέρεις καλά. Να θυμάσαι πως η δράση σε κάνει game changer, συνέχισε ο Χείρων, συν ότι έχεις και τους θεούς βοηθούς.
-Λες να βοηθήσουν;
-Μα η εύνοια των θεών τι άλλο να ‘ναι πέρα από την πιστή στον εαυτό σου.
-Και από που να ξεκινήσω;
-Ξεκίνα από το να φτιάξεις την διατροφή σου. Η ποιότητα των γευμάτων επηρεάζει την σκέψη. Σταμναγκάθι, μαραθόριζα, χαρουπάλευρο, δίκταμο, ρόδι, σταφίδα, αμύγδαλα και φυσικά το ελαιόλαδο θεωρούνται super food να τα εντάξεις στην καθημερινότητα σου.
Αμέσως μετα εστίαζε στα δυνατά σου σημεία. Σε τι είσαι καλός εντόπισέ το και αξιοποίησε το στο έπακρο. Ακολούθησε τον κανόνα 80/20 γνωστό ως αρχή του Pareto.Βάζεις το 80% του χρόνου σου στα προσόντα σου και 20% στην ενίσχυση αδυναμιών.
-Και θα πιάσει;
-Πάντα πιάνει. Να θυμάσαι πως ό,τι σε κάνει διαφορετικό ή παράξενο αυτή είναι η δύναμη που σε κάνει να ξεχωρίζεις.
Στο λέω εγώ που είμαι μισός άνθρωπος και μισός άλογο, είπε ο Χείρωνας και χαιρετώντας τον επέστρεψε στους μαθητές του.
Chironian kisses
*Σεθ Γκοντίν. (2010) Πότε αξίζει να επιμένεις και πότε πρέπει να το ξεχνάς.Key Books
Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στο Facebook και στο Google News
Ειδήσεις από: Ναύπλιο – Άργος – Ερμιονίδα – Τρίπολη –Κορινθία – Αθλητικά – Άρθρα – Αποκλειστικές Έρευνες και Συνεντεύξεις.