Άρθρα"Σώσον, Κύριε, τον Λαόν Σου"…

“Σώσον, Κύριε, τον Λαόν Σου”…

Μηνάς Π.
Γράφει ο Μηνάς Π.

«Ίσως ο κ. Τσίπρας δεν έχει αισθανθεί την ανάγκη να μπει σε μια εκκλησία, να ανάψει ένα κερί. Θα πρέπει να καταλάβουμε ότι οι εκκλησίες είναι ανοιχτοί χώροι λατρείας» δήλωσε ο Πρωθυπουργός της χώρας Κυριάκος Μητσοτάκης για τον Αλέξη Τσίπρα έπειτα από την πρόταση του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για προστασία – ιδιαίτερα – των ηλικιωμένων για να κάνουν και αυτοί το τεστ για την είσοδο στους ιερούς ναούς.

Αυστηρά μέτρα για την εστίαση και το εμπόριο που στραγγαλίζουν οικονομικά την αγορά ανήγγειλε η κυβέρνηση… για άλλη μια φορά, εξαιρώντας τους ναούς από την υποχρέωση των πιστών να επιδεικνύουν αρνητικό τεστ για να εισέλθουν σε αυτούς. Όπως ήταν φυσικό οι Έμποροι και Εστιάτορες είδαν την Γη να χάνεται κάτω από τα πόδια τους και ένα μεγάλο ερωτηματικό σχηματίστηκε σχετικά με ποιο σκεπτικό εξαιρούνται από τα νέα μέτρα οι εκκλησίες.

«Οι παρεμβάσεις, που ανακοινωθήκαν για τους ανεμβολίαστους, είναι ανεφάρμοστες στην θρησκευτική λατρεία, όχι γιατί δεν θέλουμε, αλλά γιατί σεβόμαστε την αξία της θρησκείας», υποστήριξε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3 ο Άδωνις Γεωργιάδης και πρόσθεσε: «Δεν είναι δυνατόν να εξισώνεται η θρησκεία και η πίστη με κάποιον πολίτη που θέλει να πάει σε εμπορικό κατάστημα η σε κομμωτήριο».

Πραγματικά αδυνατώ να κατανοήσω που κολλάει η πίστη και η θρησκευτική λατρεία με την επιστήμη και τον κορονοϊό.

Ὡς χριστιανός κι Ἐπίσκοπος δὲν ἀμφιβάλλω γιὰ τὴν χάρη τῶν Μυστηρίων, τῶν ἁγίων εἰκόνων καὶ ἱερῶν λειψάνων, ὅμως ἐξοργίζομαι ὅταν ὅλ᾿ αὐτά μετατρέπονται σὲ “ματζούνια” καὶ μαγικά ξόρκια. Ἤ τὸ χειρότερο, ὅταν ἐντελῶς ἀνεύθυνα, ἀμφισβητεῖται ἡ ἐπιστήμη τῆς ἰατρικῆς, τὰ φάρμακα καὶ οἱ ἐπιστημονικές θεραπευτικές μέθοδοι, ποὺ εἶναι εὐλογία Θεοῦ καὶ σώζονται ἄνθρωποι. Οἱ διάφοροι θεομπαίχτες καὶ τσαρλατάνοι, ἀπ᾿ ὅπου κι ἄν προέρχονται, καὶ ὅσοι πουλᾶνε φροῦδες ἐλπίδες, τὸ λιγότερο ἄς ἀπομονωθοῦν ανέφερε ο Μητροπολίτης Αργολίδος Νεκτάριος

«Πρέπει να υπάρξει απαγορευτικό εισόδου στους ναούς, στους πιστούς που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο, αλλά θα πρέπει να ξεκινήσουμε από τους παπάδες. Θα πρέπει με μια απόφαση, δυο γραμμών, να προβλέπεται ότι όποιος μισθοδοτείται καθ’ οιονδήποτε τρόπο από το κράτος θα είναι υποχρεωμένος να εμβολιαστεί. Εάν δεν το κάνει να του κόψουν τον μισθό». Αυτό τόνισε ο Μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 λέγοντας πως πρέπει να υποχρεωθούν να κάνουν το εμβόλιο «εκείνοι μάλιστα οι οποίοι ανοήτως διακηρύσσουν βλακώδεις διακηρύξεις».

Έχουμε έναν υπουργό τον κ . Γεωργιάδη που είναι πιο… «θρήσκος» και από αξιοσέβαστους Μητροπολίτες και έναν Πρωθυπουργό που προτρέπει να ανάψουμε και κανέναν κεράκι για να… σωθούμε.

Τίποτα από τα παραπάνω δεν ισχύουν. Αντί να νοιαστούν και να πάρουν τα μέτρα που πρέπει για να σωθούν ζωές, το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι μην χάσουν ψήφους και ας έχουμε ψόφους… Ως Φαρισαίοι και Γραμματείς, χωρίς σχέδιο, κοιτώντας παρά μόνο την δικιά τους βόλεψη και ανάγκη.

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστας Καραμανλής διαγνώστηκε θετικός στον κορονοϊό και –τι έκπληξη- διακόπηκε η Ολομέλεια στη Βουλή και απολυμάνθηκε η αίθουσα. Όπως ακριβώς (ΔΕΝ) κάνουν και για τα παιδιά μας στο σχολείο.
Η λειτουργία τμήματος της σχολικής μονάδας αναστέλλεται μόνο όταν ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων υπερβαίνει τον αριθμό που αντιστοιχεί στο πενήντα τοις εκατό (50%) συν ένα (1) του συνόλου των μαθητών/τριών που φοιτούν στο συγκεκριμένο τμήμα”. Με ένα κρούσμα διακόπτουν και απολυμάνουν ακόμα και τον αέρα που αναπνέουν στην κυβέρνηση και οι τάξεις των μαθητών μονάχα όταν τα κρούσματα υπερβούν το 50% συν ένα παιδί…

Ο κόσμος είναι καταπονημένος, ανυπόμονος, οργισμένος και έχει αρχίσει να κτυπάει την «Γυάλα» που ζούνε οι κυβερνώντες. Από τα παλαμάκια έχουμε πάει στα κεράκια και στο “Σώσον, Κύριε, τον Λαόν Σου”…

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα